8.6.11

kahwen :)

salam semua. aku ni tak reti nak bergaduh. karang kalau bergaduh at the end aku yang rasa menyesal bergaduh dengan orang tu. orang tu lepak chill. aku pulak yang melalak merembas air mata dan hingus. malas dah nak amik tau. fb ni kadang kadang menyakitkan hati jugak rupanya. biarlah biarlah apa orang nak kata. HAHAHA. eden tak kesah. tapi sentap dia sampai ke hati woo. lepak zaw. lepak.

cuti lama lah lagi nak habis. perasaan ni memang. karang dekat nak habis cuti mulah gedik gedik tak mau balik ke Melaka. hari hari buat benda sama. bosan. naseb lah ada budak tiga tahun dan lapan tahun tu. alang alang tu, boleh menyakat die orang sampai menangis. lepas tu berkejar satu rumah. kena sound setepek dengan NekPah "usia dah tua. dah nak jadi mak orang. main kejar kejar dalam rumah lagi". okay semua diam. mestilah kali ni aku yang kalah.

aku hairan betul. serius hairan. HAHA. kawan aku ramai betul dah melangsungkan perkahwinan. yang dah ada anak pun ada. "hai baby saya auntie zazaw" cium kat pipi muah muah sikit. serius aku tabik dekat yang kahwin awal ni. umur baru 20 tahun. tabik cam na kau menguruskan rumah tangga segala. dapat dekat aku. haram jadah. agak lah kalau aku cakap cam ni dekat laki aku "abang baju pergi lipat sendiri. ayang tak suka lipat baju". terus kena penampar sulung lagi maut. ayang doh !

bagi aku umur 20 tahun tu kahwen awal sangat. bagi aku lah. bagi orang lain entah lah. perangai pun tak berapa nak matang lagi. karang mahu atas pelamin gelak lekah lekah karang. tapi kalau dah jodoh aku kahwin awal. aku tak tolak lah kot. bak kata PnMilah "tak apa lah kahwin awal. benda benda tu semua boleh belajar. dulu CikLah pun tak pandai masak mengemas ni semua. sekarang dah okay dah. kau kan pandai masak jaa" ehehe kembang buntot den kono puji. dan sambungan PnMilah "tapi berkaitan baju failed" aku pun macam. erk. okay tak jadi kahwen. postpone lagi satu tahun. HAHA

tak sabar nak reunion bbq sabtu ni kat PD. arghh jumpa kawan kawan lama. ohyeh. aku tak nak mandi air laut nanti kulit hitam dan mengelupas macam hari tu.lepas tu annti kena kutuk dengan bebudak ni. sekian. ahaha

okay bai :)


21 comments:

Botak said...

jodoh beb., kalau dah rezeki nak buat camne., elakkan khawin pasal buat kes je., wuwuwu

azana said...

hehe...nak kawen..nak kawen...
tp x cukup umur lagi..hehe

Suhami Ahmad said...

wah, masak pandai sudah....tak lamo laie ado lah yang menyunting tuuuuu

❤ sHirOie ❤ GirLz said...

hehehe . klaw dahh jodoh nakk wtcmne ? hehehe .. ttap kahwen jugakk laa ^smile^

padle said...

sume tu jodoh kot...mane la tau pas bbq nnt ko jmpe jodoh ko ke kan...^_^

izz zara said...

kalau dh jodoh kawen jugak kn? hehe... :)

iKhRam said...

study la dulu.. sok2 baru la fikir pasal nak kawen..

Wanie said...

klu sume syarta cukup, umo 20 pn ok je klu nak kawen..hehe

BBQ@Batu Feringhi

Myra Arshad (: said...

umo 20 muda sgt kot. hihi. 24 - 26 will be okay :p

apek poyo said...

pokok pangkal eh kat hati....

Miss b said...

pergh

terasa makcik.

sob sob

dah tua tak kawin lagik.

gadis picses said...

hahah.. sme lh kita zaw.. mmber2 umu ramai dah kwin.. wooowww!! gmpak gler.. muda2 agi dah kwinn... jelez ok..~lalalalala:(

Tauke Budu said...

aku jugak yg dah nak kawin...

ibnubaba_04 said...

untung kawen awal..t dh umo 30,ank myb 10 org daa..haha

dotblogspotdotkom said...

kawen?... bila pk seronok.. tu yg tak nyabo nak kawen.. bila bila pk tanggungjawab.... emmm pastikan kesabaran tu kuat untuk menempuh alam yg berbeza..... huhuhuhu

jannah latif said...

zazaw.. rajin2 kan iron n lipat baju.. haha kang laki lari... :p

HaNa Hani said...

tolak duet hantaran neyh tang baju failed
haha
^_^

ARJUNA.Inc said...

x slah kwen awl...g bes pe..sume mnde da wat brsama n bertman..gegeggege

Qamaruls said...

kawen muda bestau.. dulu saye plan nak kahwin umur 22..

skrg dah 22.. haha x mau!!!!!!!! postpone!!! hahaha

noraliza said...

zaw kalau kawen jgn tak jemput akak lak..pok zaw kang..haha

apik pehe said...

hahahha..kawen umor 30 la senang