15.6.11

salah send meseg

salam semuo. apo koba orang nisimilan cakap kan? nak kato den ni expert spekang nogori tak jugak. adek den power gilo. pokek nak mamp! den tak power. adik den sumo power. makan podeh pun dio power. den makan podeh sikit mulo lah ulang alik masuk tandeh. tu dulu. tapi sokarang den balun yo podeh podeh. apak lak tak macho kan org nisimilan tak makan podeh? buek malu yo jadi orang nisimilan. kot abang baco bondo ni. "silo lah amek iktibar yo bang. abang tu org nisimilan bang. bukan orang kolumpo. sos pun kato podeh. goli bona bulu hidung den dongar" HAHA

cam ni lah cito den, den nak gak tanyo kek ekau sumo ni hah, ponah tak tosalah send meseg? alahh mosti ponah punyo lah. iyolah meseg ekau nak bagi kek gerpren/boypren "sayang abang rindu dan cinta sayang" tuptaptuptap dapek kek kawan kau si polan bin si polan. umanggg aii monjeret lah ekau sekuek hati biar bagi satu taman/kampung dongar bahawa ekau dongan jayo nyo tolah salah send meseg. jangan buek cengitu yo jang daro. kut jiran ado sakit jantung. pengsan toruih. kawan ekau si polan yang dapek meseg tu lak tosengeh.

lopeh tu mulo lah toraso macam nak mong ghaibkan diri sokojap sobab malu kan? kut bulih handphone tu pun ekau nak baling kek dinding. padahal kawan ekau yang si polan tu sikit pun tak nampak muko merah monyalo ekau.HAHA

alah den borani cakap lah. semuo orang pun ponah salah anta meseg kan? den pun ponah yo. tapi den kaver bajet bajet cool. padahal dalam hati den monyalahkan diri sendiri yang rakuih nak send meseg. HAHA. apak men malu maso tuuu. nasihat den. kut salah bagi meseg kaver itu ponting! ingek tuuu

okay lah ontah lah jadah apo den merepek dalam bahaso nogori ni. kut paham baguih lah. kot tak paham buek buek lah paham yo. den tahu den tulis pun tunggang langgang ni hah. tapi sekurang kurang nyo "eden toraii tulih" HAHA

okay lah bai :)

21 comments:

auny aizie said...

kawan aku ade senasib ngn kau gak hari tu dia ada cakap kat aku

ainfarahin said...

tergeliat lidah aq nak bace post ko yg ni......
berbolit-bolit lidah eden ni hah
dah naek cramp sudah

Al said...

la igtkn nk cite ape yg salah send tu...nk tau gk..hehe

Miss b said...

aku penah nak send kt boypren aku

tiba tiba aku send dkt abah.

sila lah kagum


notes : abah duduk atas sekali sbb nama dia (A)bah.

iKhRam said...

kawan aku penah tersalah anta mesej jiwang kat lecturer aku.. siap citer kat kelas.. ko bayangkan mcm mana kitaorang semua pandang kat lect kitaorang hari tu .. hahaha

Nadia Mashuri said...

saya pun pernah mengalami nya juga..
=)

Anati Soki said...

aku tak berani nk komen. 2kali baca gk.. tik paham apa hiang duk ckp dlm entry ni/

jannah latif said...

b'pinor mato den nie baco entry kali nie.. den pun toraii gak nk speaking nogori.. haha

salah send msg? ofkoz la pnah.. haha malu gler.. oke bye!

Cda CdOot said...

2 dieee .. bahase kebangsaan da keluwoo !! syabas !! hahahahaa .. da mcm blajo ckp mandrin da ni haa .. bulat2 mulut nak menyebOt .. *mandrin lagi susah .. =)

Btw , saye pOn penah mengalami pengalaman sebegini .. hehehe .. almaklumlaa .. phone sony xde cancel send .. TERperasan time send , redha je laa .. after that , menjerit and ketawe terbahak bahak la mahluk ni .. *actually , slalu BERlaku .. nyanyOk !! =)

Wanie said...

hoho..terbelit lidah bce entry ni..hehehe
penah byk kali dh silap sent ni..
tp msj x jwang mne..
so xde rse nk hlgkn diri..keke

Budak Botak said...

He3, macam2 hal. Pernah gak tersalah sen msj nie...

Entry terbaru -> Great Knaresborough Bed Race - Perlumbaan Katil Yang Pelik Tapi Menarik... (",)

padle said...

memang tobaik la ekau tulih dalam base nismilan..sronok botul den membaco eh..

*tangan kek bahu,mato kek atas..

apek poyo said...

wahahhaahhaha..kedaghek yo bunyi eh...
tapi bertuah punyo budak...
boda semacam yo..

NICK IRFAN said...

sy pnh jgk tersalah send! malu btol.. hehe

Aliza said...

hahahaha...eden paham bahasa nogori au.. :)

Pyka Rahmat said...

hahah ok belum pape dah gelak. nisimilan. cmtu eja dia baru aku tahu selama ni reti cakap je

Anisa Hang Tuah said...

hehehekk

mmg org nogori paling tegar

;)

Liza Razak said...

cool gile tulis entry pakai bahasa negeri 9...saya pon bukan orang nogori tp saya phm.yeay!! saya pon penah salah anta sms..malu gile kot!!

syafiq roslan said...

amboiii terbelitt lidah den nk baco....

azana said...

huhu..sonok plak baca dalam bahs org nogori ni... heheh

miss.Addin said...

malu ohh if tersalah send msg . haha