17.6.10

musim org kahwin :)




Salam..dear all :)

salam satu blogger.

Lame nyer tak update blog

kerinduan dekat blog kak ten, yanty, intan,lya,shazzy,bro framestone,syaril & lain2 lah, walaupun kadang2 aku mengaku,

yang aku lah silent reader yang terhormat, lagi terbaek :) .

Pertama sekali nak cakap yang kali nih crita yang agak panjang.

Kau org rindu blog aku tak..?

mesti kau org rindu rinduan kan..? (perasan) HAHA.

Ape khabar kah..? sehat kah..?

Alhamdulillah kalu sehat ,

aku jugak yg tak sehat ,

cendol banyak naw kat hedong :D

tekak yg gatal mcm termakan buah pinang yg gatal tuh..

terima kaseh yang tak terhingga dekat EMA yang dah berjaya membuatkan suara aku mcm ratu rock ELLA.

ade ke patut KUMBANG HITAM di sua kan kat aku.

Hadiah hari jadi kate nyer,

maka aku punye menjerit ibarat tertelan microfon.

relven kah.? HAHA.

Ape kau merefek tak tentu hale ni ZAZAWZAZOT

..? oke.

SELAMAT PENGANTIN BARU buat abang sepupu Abg Ijam & Isteri.

Ini gambar-gambar tok tatapan mata. Kalau ade yang duk mau usha blog zazawzazot ni lah kan (nada sedeh) HAHA. Rumah ae dekat ngan laut, PANAS nye hanya aku dan TUHAN jer yang taw. Tapi seronok dapat kumpul2 sefamily :)

*sehat da ni ha abg ijam ni since nak bergelar suami org. Almaklumlah ade org syg. Dulu die lah yg paling meleding.

Kau org mau tau tak..?

pagi semalam kak ji kol aku.

Dan die bawak berita yang boleh di katekan aku ternganga mulot lah kan..

kande ni yunk nak tanye kande.

Kande u kenal tak mira..?

alah yg sedare dengan Tipah tertipu tuh..?

kande taw tak.? Yang die dah kahwen.??

Kalau u tau, smpai hati tamau bitaw i kan..? HAHA.

Alhamdulillah.

Tahniah aku ucapkan & selamat berbahagia.

Nak aku kahwen, memang lambat lah kan.

Dip tuh pun tercangak cangguk aku na perhabehkan.

sesak otak aku.

Sambung balik cerita lepas attend n tolong ape yang patut kat umh abg ijam,

then kite org gi tengok UITM Lendu.

Dah terlanjur sampai Melaka, tuh yg pi terjah jap. Ema dpt msk sane.

Then balik lalu Pengkalan Balak,

ade SUKMA Perahu Layar.

So singgah jap lepak-lepak kat Pengkalan Balak.

Best kat situ, ade satu tempat nih aku usha,

mcm cool jer,

tak lah mahal sangat kot, so roommate ku di KPMBM,

nanti kita suruh Uncle Salam hantar kan yer..?

sape bayar..?Auni yang bayar kan. HAHA.

Gambar kat Pengkalan Balak sudah di upload di FB :).

Haih tak lama lagi dah nak naek sem3.

Result oh result.! Sumpah lah aku cuak kan.

Mmg lah aku berusehe, berdoa siang & malam untuk tidak merepeatekan sebarang papper,

tapi kalau dah suratan aku terima dgn hati yang redha.

Mungkin ade yang pandang serong nanti.

Hina ke jadi budak repeate.?

Budak repeate pun manusia jugak.

So sila lah jgn pandang budak repete serong-serong pipi.

lagak mcm kau tuh super woman or super man dalam KPM tuh yer.?

Mungkin salah satu sebab nye usaha yang tidak dilipatkan gandakan.

So dengan sejujur-jujur umat aku dah

bersedie tok sebarang kemungkinan yang posmen akan pos kan kt umah aku..

Harapan tak nak repete. Amin.

Hope sem ni jugak saya zazawzazot

akan duduk satu rumah dengan auni, jaja, azie, aina, mek, nod & shila.

Kalau kak jia, kak mek, kak farah, ngn kak yaya satu rumah lagi ngn kami.

Mesti lagi best. Untung2 dapat makan secret recepi ngn kfc lagi nxt sem.? HAHA.

Tahniah Ema & Kande sbb dapa further stady kat uitm.

Hmmm impian kau org kan.?

Kos yg kau org harapkan kan.?

Belajar rajin2.

Aku ni jer pun dapat kos terbuang.

YAALLAH zazaw. Sesungguhnya ade hikmah kau dapat kos Banking tuh.be positive.!

So Ema jage diri, belajar rajin2.

Sahut cabaran Abah Salim 3.5 above oke..?

Lendu jer kot..?

satu Negeri lah kite, satu bus lah kite.

Then kande, belajar rajin2 demi masa depan oke.?

Jgn asik nak maen mate jek. HAHA.

Ade yg kene ketok nanti. Ingat cakap ur mother.

Duduk lah kande kat uitm seri iskandar yg jauh dari org ramai HAHA.

aku rase ema palig super duper bahagia.

Ape tak nya bff die satu uni ngn dye,

dah satu uni satu kos lagi lak tuh.

Haihh rezeki korang berdua.

Aku jugak yg jao ngn shinte :( 26.6.2010 tak lame jer lagi,

so nanti umah jadi sunyi without ema & cc pun sunyi without kande.

Will miss u guys doh.

Dah blajar nih makin jarang lah berjumpe.

Aku doakan kau org.

lagi satu sem depan Jabatan Pertahanan Awam dah TAK ADA :)

Oke dah habis tulis dah.

Panjangkan..?macam karangan SPM tak..?

ayat berbaur skema ikan tak.? HAHA.

aku saje jer tulis gaya cam tuh. Oke bye :-*

1 comment:

azaliahjsalleh said...

mmg panjang entry kali nie
sesak nafas na bace hik3 =)
btw mmg rindu zazaw pun !
chantek manis bininya
moge perkahwinan yg dibina kekal =)