4.12.10

bontot ayam ?

salam
dear all .
ni hao ma ?
kau orang sehat kan ?
aku TAK berapa nak sehat sangat .
terima kasih untuk ubat tu ya.
tak pa lah .
esok lusa baik la nye .
sakit sakit pun gagah lagi tulis belog . dasar !!
apa nak cite ni .
tak ada kene ngene ngn sehat ke tak .
kau tahu bontot ayam ?
kau makan bontot ayam ? HAHA .
nenek aku ni kadang kadang jujur sangat lah .
dia punya bahasa libas cucu dia .
boleh buat cucucucu dia diam sesaat dua .
okay .

aku ;
"nek . napa nenek tak bagi kita orang makan buntot ayam ?"

nenek :
"bukan nye apa . karang kalau makan . membebel .
bercakap tak henti henti pulak .
ni pun dah membebel
bercakap tak henti henti .
kalau makan karang .
lagi lah macam mana. tak larat aku nak layan kau orang"

dengar kadar volume 3/5 .
tanpa menelan air liur Nek Pah menghabiskan ayat .
okay fine nenek .
aku terkedu sesaat dua .
then tergelak sebab aku rasa lawak .
aku macam tu ke ? kahkahkahkahkah (gelak kuat)
aku bg tau ema .
ema pun bantai gelak kuat .
baru aku tahu .
nenek menilai aku dan ema
seorang yang kaut membebel ngn bercakap . HAHA .
bebelan aku bukan kosong kosong punya .
bebelan aku ni .
ada maksud okay .
kau tak rasa macam apa pulak kan.
bila aku suruh budak tu pakai baju lepas mandi .
dia wat dunno .
lengah lengah masa .
takan nak telanjang pulak kan ?
bukan nya kecik kecik budak lagi dah .
darjah 1 dah pun .
haruslah aku bersyarah kat budak tu dengan volume 4/5 :)
setiap kali lepas dia habis mandi .
kadang lenguh mulut doe .
mandi bukan sekali dua .
berkali kali .
bayangkann .
oke sudah dilabel oleh nenek sebagai gadis 'membebel' . HAHA .
bercakap . hobi lah tu .
takan nak diam je mcm org bisu .
mcm tak heaven pulak kan .
so hari hari hari aku cakap .
potpotpotpotpotpotpotpotpetttttt
tapi kut nak cakap mcm joyah joyah
hobi kau orang dan aku tuuuuuuuuu....
jangan depan depan .
buat belakang belakang .
kalau buat depan depan .
tak pasal pulak kene
panggggggggggggggg je .
berbirat lima jari kt pipi mulus :)

17 comments:

Anonymous said...

aku suka makan bontot ayam

Anisa Hang Tuah said...

sedap tau bontot ayamm..nnti tak kencing malam2
hehehehe

Suhami Ahmad said...

Boto la tu...nanti makan bontot ayam , mulut tak reti dia...abang jalil hamid cakap

ANATI SOKI said...

bontot ayam =cenonot.
cenonot goreng sedap giler ar! feveret anat tuh

hamzah ian said...

bontot sendiri best gak..

auny ngehngeh :D said...

hamzah ni kang .. haha . luc luc je leje . har har har ( gelak cara hamzah ) zaw , ko memang , sepanjang setahun setengah kite kenal , tak penah tgk kau dok diam2 n tutup mulut .sesaat pon tak penah . jadi tindakan nenek kau memang sangat lah betul nya .

zazaw said...

anon : aku suka . tapi nenek tak bg mkn

zazaw said...

kak nis : HAHA . bontot ayam percik (:

zazaw said...

suhaimi : HAHA . atok mkn buntut ayam gak kan

zazaw said...

anati : HAHA . patut la cakap tak hentihenti

zazaw said...

hamzah : bontot kau laaaa

zazaw said...

auny ; HAHA . cm ner nak bg diam ae

Heidi Shafiq said...

dulu aku geli gile nk mkn.. then ade skali tu aku termakan aku terus suke.. sedap rupenye.. owh patut la aku byk ckp..

KABAKOGA said...

bontot ayam mmg bes,
lagi2 klu ader org blanjer..
haha

zazaw said...

HS : baru perasann kau kuat cakap ker ? HAHA

zazaw said...

kabakoga : theee tahu tak perrr

Anonymous said...

bontot ayam goreng ala nuget.....haha