2.12.10

sonyuman tu satu sodokah kan ??

salam .
dear all :)
den nak koba kan kek sini .
sonyum tu kan satu sodokah .
tak do salah ae doe ,
kalau sokali sokalo sonyum .
agak kau paneh line tak ,
bilo kau sonyum kek org ,
org tak sonyum kek kau balik ?
dio bulih yo buek muko cam karipap penyet?
mangg aiii .
paneh yo hati an .
tapi takpo .
mungkin maso tuh ,
gigi dio tak do nak sonyum sonyum ni an .
tak po den maapkan kau . HAHA .
tapi lantak lah .
sukati dio lah nak sonyum ko tak .
mulot dio .
bukan mulut den .
den dah cukup banggo
bilo den bulih sonyum kat sumo umek manusio .
even orang kato sonyuman den ni tak cantik :)
den tak kesah !
apo yang den nak koba kan kek sini ,
sobona bona bona ae.
pasal Darwisya ni ha .
kocik kocik jago kobau . bilo bosar den morantau .
eh bukan . itu laguu :)
kocik kocik laei dah pandai sonyum .
haa ini baru lah amalan lagi mulio lagi corogeh .
den tabik lah kat dio .
kan baguih dari kocik boleh sonyumm .
baruuu comel .
kau tengok ni si Wisya ni sonyum
tah abondo na yang goli kek hati eh :)


kadang kalo den tengok ngoman ae cam Kak Ji . kadang kalo macam Abg Dean
den kenpiuss ni . tapi Oyang ae koba .
'kocik kocik beso laaahh . ngoman borubah ubah'
oke fine . den tunggu kau bosaa sikit yo :)
ekauu memang comel lah anak sedaree
iloveyou <33
nanti dah bosaa sikit .
mulo lah dio sonyum muncung muncung mulut
cam nih lak .
ikutt Cik Mia eh sonyummm


bilo dah bosaa laei . dio pandai lak posing cam ni ngn bungo rayoo
alah macam Cik Anyen nyoo haa
bulih yo nanti jadi model
'Nogori Sombilan Tompek Laher Den'

dan bilo dah paling bosaaa kan ..
konpem konpem sonyum cam den lak
duk muncung itik
walaupun den muncung
tapi nampak kan den sonyum :)
bahahahaha

kosimpulan ae kek sini . kut sapo yang maleh nak sonyum tuh
sonyumm lahh
bukan nak kato apo lah
Wisya yang kocik cinonet
tu ha pandai sonyum
takan kito yang da bosang godongang
ni tak roti nak sonyum ?
sonyuman tu kan satu sodokaah
:)

24 comments:

Far8 budak baik said...

pic kau yg last sekali tu bukan senyuman tu....itu ngade name dy..=P

zazaw said...

HAHA .
mungkin sekali sekala
takper kot :))
lalaa

Anonymous said...

budak ni comel betul kan

Bulanhijau said...

SENYUM =)

zazaw said...

anonymous : die memang comel :))

zazaw said...

bulanhijau : ajjaaa . kau pun senyum cantikkk :))

dotblogspotdotkom said...

huhuhu.... ntah le... susah sgt nak senyum.... kalau le sedekah yg tak klr modal pun tak mo buat... apatah lagi le nak klrkan duit..... hampeh...

zazaw said...

pokcikdot : awat panyah nau nak senyum . bukak mulot . senyum :) hehe

Mama Kembar 3 said...

sangat chumel! yg last pun kasi can laa chumel gak lah hehehe

zazaw said...

mama : HAHA .. punnn buleyyyy .. interframe jap..

Azmi said...

haha senyum lah...
aku sentiasa senyum..haha.....

Rahimah Ramlan said...

hahahahhaa! pix yg last skali tu senyum ke apa?

auny ngehngeh :D said...

nnt dia sembilan belas tahun, muka COMEL cam aku pulak. kau tolak tepi, dah lar tak comel . har har har

DAUD said...

sume gambar comel kecuali yg last,
rase cam nk sangkut hanger je. haha

Suhami Ahmad said...

ha..boto2..sonyum itu sedokah..ado orang cakap gupo atok sombong. start dari tu atok menyogih yo..bia la di koba an atok ni kurang siuman pun

atok said...

comelnye budak bju pink tu hee

zazaw said...

azmi : tahu dah kau selalu senyum . bahaha

zazaw said...

akak rahimah : yang bawah sekali tu namanya sengehhh . gahahaha

zazaw said...

auny : sila jangan jadi perasan :)

zazaw said...

daud : HAHA . naks angkut hanger kecik ker besoorrrr

zazaw said...

suhaimi : tu lah tuh . so kito kono yo nyongih sopanjang masoo !

zazaw said...

atok : die memang comel (:

Cik Akma said...

senyummm senyummm *lagu malique ;p

ANATI SOKI said...

comel giler budak yg de flower kt rmbut dia tuh! geram!