27.12.10

cayaa lahh Malaysiaa . aumm . aummm .aummmm . power seh:)

salam
dear all .
sapa tengok Malaysia mengaum semalam ?
hanya bertemankan keropok twistiss dua bungkus ,
air suam secawan ,
sofa yang hempuk mempuk & seisi rumah .
kite orang tengok bolaaa derrr .
Malaysia lawan dengan Indon don don tu haaa .
ada jugak , yang bertanya tak pergi Stadium ?
aku jawab
"tak , Nek Pah tak bagi . nanti gaduh susah . aku ni perempuan ayu" HAHA .
cukuplah abang yang pergi .
ciss tak gunaaa . jelesssss akuuuuuuu
aku saje test nenek nak tgk kat mamak dgn membe .
nenek jawab
" ape yang special mamak dari uma"
fine aku terkantat nak jawab .
then dia sambung
"tgk dekat rumah jee , awak tuh perempuan , kat rumah ni , nak mengangkang semuaa bolehh, kat sane dapat ?"
mcm tahu tahu aku suka duduk cm gitu .
okay aku sebagai zazaw yang macho akur gila dgn NekPah (:
pehh cayaaa gilaaa derr ..
sumpah caya .
Safee memang power . dua gol tuh .
bangga aku sebagai awek diee , eh silap lak ,
bangga aku sebagai rakyat Malaysia-Tumpah-Darah-ni ,HAHA .
Ashari pun power , bagi satu gol kat Malaysia .
hishhh semua nya teraaa gilaa lah malam tadi .
Norshahrul pun hebat , Muslim pun gagah jugak .
perlawanan yang gagah .
Safee memang macho bila tendang bolaa .
aku paling suka part dia tanduk tanduk .


memang smart habis lahh derr (:
Apekk , sumpah lah doh ,
kau bapak teraa tangkap bola doe .
memang tera gilaa ,
Man kata
"kalau bagi keeper lagi sorang yang tangkap bola , entah apa lah jadi" .
HAHA . aku sependapat dgn kau wahai Man :)
bagi aku semua perform dengan gila baik malam tadi .
walaupun minit pertama cam agak pungai perjalanannya .
tapii semua nya chill chill je .
bapak kesian kat Markus doh, muka kena laserr .
sapa la tuhh yang berani laserr Markus .
kau org nih , tak baik tau, laser Markus ,
kang tak pasal dia bomoh org yang laser dia. HAHA .
kau tgk , bajet hot hot siot Markus tuh .
sapaaa tengok mukaaa Markus tension tak dapat tangkap bola ? HAHA .
bapak kesian aku tengok ngoman eh .
kalau dia perempuan ,
confirm confirm dah nangis tak dpt tangkap bola .
theeeeee :D saya gurau gurau . jangan saman saya (:
berbekalkan 3-0 , nampak macam Malaysia nak menang tuh , sangat tinggi .
tapi takut takut kat Indon nanti tu lah kan ,
mcm mcm boleh jadi kat sane .
apa orang kata tuh " MIRACLE " .
kot kot laa nanti dia bagii Malaysiaa tengok Inul gelek ,
maun ngangaaa Malaysia terkesima .
masa tuhh lahh Indon senang senang nak gol kan bola . ish ish ish .
mintak simpangg . mintak jauh
aku punya sorak , macam satu stadium bersorak ,
menggeleng 500 kali kepala lah NekPah tgk cucu nya yang soranggg ni .
alahh nek , lepak sudah .
kataa bola kan ? HAHA .
apa lagi , jum lah tempah tiket pergi Indon ,
kot nak naek tongkang yang mcm Kolej
aku buat masa nak g Indonn punnnn bolehhh derr . HAHA .
KITA JUMPA 29.12.2010 okay??
ada orang tanya aku tak suka kat Norshahrul ke ?
aku kata sukaa jerr punn ..
org tu tanya balik ,
tapi tak mcm sukaa kat Safee pun . HAHA .
peh nak mampus adore laki org ,
org tu dah lah baru kahwen ,
kang tak memasal jer bini dia serang aku .
inai kat jari pun merah lagi tu hah .
okayy fine !
SAFEE ALI punn dahh kahwen
T_____T
aku baru dapat tau dari Muaz
aku ingat si Muaz ni pedajal akuu
sekali betul
ape ker bengap nyer aku tak selidik
die laki orang ker idak ..
zazaw . zazaw . zazaw
kau nampak tak muka sedehhh akuuuu nii ????

14 comments:

kyrel said...

yeah!! malaysia boleh....

auny ngehngeh :D said...

akulah tu bakal safieee ;p
tolong lah berundurr demi persahabatan kita zazaw

[ MrL ] said...

aishh..melampo bnor awek si safee nihh..haha

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

wah2..suka jg za dgn bola ya....

Myaby said...

aku pon x dpt pergi

urghhhhhhhhhhhh

TENSEN!

Suhami Ahmad said...

yeeeey....3-0...atok suko!

epaa chenta said...

malaysia hebad (:

HaniffHarunHanafi said...

xmau syok lg...
anything could happen dlm football.
lgpon ada 2nd final lpas ni.
apa2 pon, Harimau Malaya Terbaek!!

dotblogspotdotkom said...

bila menang je.... kemain lagi sanjung yee... tp bila kalah.... bola sepak malaysia memang gitu.... huhuhuhuhu

Cikgu Fikri said...

wah...
ko tau, kwn aku target malaysia kena ganyah ngan indo..
sioot jerk dia..
huhhuhu :)

Fxysche Nas said...

waaa..tak tgk pon.. T_T
baca entry ne pon da cukop..mcm pengulas bola pule diaa...hehehe

ANATI SOKI said...

safee ku... boyfriend anat number 3muahahahaha..

zazaw said...

auny : tak yah sangat kot . dia dah ada bini . frust frust

SperMAtids BloG said...

ini duet nga hasbullah awang ,jd pengulas,,mahu gempak stadium....