29.12.10

suka duka 2010 akuu derr (:

salam .
dear all .
oh lagi beberapa hari je 2011 kan ? so bye bye 2010 :)
kenangan riang ria 2010 . so mcm nak buat sipnopsis sikit :)
bila cakap pasal 2011 , mcm takut nak melangkah ,
yer lah , kita tak tahu apa yang jadi kat 2011 kan ,
kita memang merancang , tapi DIA yang menentukan segalanya .
Tuhan minta dijauhkan lah segala yang buruk tu .
2011 dengan azam baru , tak nak kucar kacir dah ,
aku azam akan mengupgradekan diri aku
jadi seorang perempuan yang tabah , kuat dalam segala hal ,
dan tak cepat melatah bila orang tikam belakang
aku guna pedang samurai sekalipun .
sumpah masa tu sakit sangat sangat ,
bukanya aku tak kuat masa tu , kuat jer pun ,
tapi dugaan tu hebat sangat . subhanaALLAH ,
tak pernah dibuat dek aku tu nangis call Minoy ,
bff ngn Intan pulak tuuu .
menangis bukan bererti tak macho bukan ?
terima kasih lah sebenarnya dekat roomate, pal , classmate , kat Melaka tuu,
sebab ceria ceria kan hari aku kat sana (:
aku rasa tanpa die orang , tak gagah kot aku mcm sekarang ni .
sedar tak sedar dah dua tahun aku kat Melaka .
bagi aku life Kolej mencabar gila .
macam macam peal (ragam) aku jumpa .
ada yg mkn budu , ada yg benci budu HAHA .
bagi aku 2010 , life aku hanya
ketawa , ketawa , ketawa , ketawa , ketawa .
org yg kenal aku betul betul mesti cakap keja aku melawak & ketawa jee.
aku serius dgn org yg serius dgn aku je.
hari hari 2010 frienship day bagi aku ,
dengan main serang serang ice, calit calit cream,
dengan simbah org meggi basi nescafe,
simbah org dgn campuran megi budu telur snow tepung ,
main mercun , menjerit tak tentu hala .
hishh mcm mcm lagi lah .
okay bapak busuk perangai dan bapak tak matang kami :)
sepanjang 2010 tuh lah ,
selalu makan sama sama kat
Kopitiam , PakCikNasiAyam, Abbas , Subaidah ,
Rayamond (padahal Rahman HAHA) dan Janda .
aku macho macho jer tanya makcik tu

"ehh ni kedai Janda ke?"

makcik tu diam tak berkutik .
sah sah masa ni aku salah cakap .
aku rasa masa tu mcm nak stepler mulot aku dgn stepler gun je.
kwn kwn aku lagi la dok gelak dan membantai dgn kata kata sedap

"bongok kau zaw" HAHA .

then kalau elaun rm265 sebulan tu masuk ,
maka berlumba lumba lah ,
student KPM serbu Tesco & Jusco ,
sebelah menyebelah pulak kan .
sampai Apek kata Tesco mcm semut . HAHA .
shopping mcm barang dalam Tesco buat jualan
murah-bila-KPM-keluarkan-elaun-RM265 jee .
padahal ! bila dah besar besar ni 2010 ,
saya cemerlang bagaikan Johan .
sem 3 nih , 3 kali je aku balik . agak membangakan tak ?
sampaikan PnMilah call

"tak nak balik ke?"

sungguh tak tipu . aku dah jatuh cinta kat Melaka .
walaupun Melaka panas ,
tapi sebab Melaka aku dapat kenal
erti hidup yang betul betul (agak berbunyi poyo yer kawan kawan)
lagi pula sepupu aku ade kt Melaka ,
sorang kat uitm Lendu ,
sorang lagi kat uTem tu hah .
so mcm tk jd masalah sgt kot .
yg duk uTem tu lah yg mcm selalu dtg kt aku . HAHA .
2010 gak , bff dan Minoy banyak merungut sebab aku tak balik Seremban,
banyak kali merungut sebab tak hang out sama sama .
yang mcm betul betul aku lepak ngn dorang masa cuti cuti sem je lah .
ish kalau nak cerita memang mcm berjela pulak kan ,
kesimpulanya 2010 aku banyak pelangi dari awan gelap .
aku kalau boleh 2011 pun
nak keriangan yang berlipat ganda :)
so layankan je lah gambar 2010 ni ye :)

-gambar pembukaan 2010 .
kau tengok hidung aku .
kembang se kembang kembang nya . pungai sungguh-

-ibu ayah Wisya kahwen . 14Feb2010

-oh anak anak dara di Teratak Keriangan-

-muka DIPAKSA bergotong royong ,
org nak tido pun tak senang,
abaikan lesung batu kat pipi tuu
muka pun stok bengkak bengkak lagi derr-


-lepas dah bergelak ketawa , time snap snap lah . halah junior
aku perasan lah kau tertinjau tinjau kat celah tingkap tgk akak akak
kau tidur kat jalan ni . apa ingat aku tak nampak . HAHA-

-time berokol yer adik junior . bukan berogol tau . HAHA
contohi lah kami akak senior kau ni , buat nakal kat belakang time
warden bg ceramah free punya .
bajet cm aku kat Kolej tentera ada berokol bagai
haisehhhh-

-hapy besday auny , ye memang hobi aku duk cekik minah tuh . HAHA
sedap auny tepung basi + megi + telur + budu + nescafe
aku paling suka bab bab besday org .
seronok dpt simbah org . HAHA -

-lahh ni pasal apa gigi hitam zaw ? ni lah bahana banyak makan sundae
HAHA . naseb lah mcd sebelah kolej-

-aku kalau boleh , memang hari hari nak pergi kelas malam
memang aku tak penat pulak aku utk kelas ptg kan.
lah buat lah lagi kelas malam . aku sukee -


-ni lah barang barang bila
Tesco-buat-sale-sempena-kami-dpt-elaun
baru suku kot :)

-peh rasa mcm lepas gila beban . tak der dah Jabatan Pertahan Awam
untuk sem 3 , 4 , 5
aku memang suka kawad kawad kaki tengah panas tuh
muka pun hitam .
eh memang sukaaa . HAHA
sorry akak JPA .. lariiiiiiii-

-ini bukan sebarang bundle doh . ini koleksi kasut sem 3
HAHA -

-open hostel KPMBM .
best walaupun mcm nak patah tulang bontot
sebab angkat kusi batu tuuuu-

-Funfair time . kau dapat g funfair masa 2010 ? aku dapat HAHA
agak mcm pungai yer ali baba tuuu
dan mcm harreem yer xenon tuhh
kusss semangat akuuu-

-ilovekonvoi raya okay . ini baru separuhh kott -

-semata pergi Pengkalan Balak nak tangkap gambar .
pehh bajet mcm Nogori tak der laut pulak-

-paling best , anak berbuah sulung lahir .
oh Wisya . cik ja rinduu kamu-

-ilove Family Vacation oh-

-okay . lepas dah tengok Gullivers travel , Minoy meroyan nak main game
lah . kami layan kan jee -

-ohh bff , oh Minoy . lepas nih . dah jarang lah kita jumpa kan .
will miss kau orang
tahap babun doh -



HAHA 2011 , pakwe pun tak da .
so bermakna aku dah 20 tahun lah ye ? HAHAHAHAHA .

"jaa tahun depan kau dah 20"
"tak yah tahun depan sangat kot . lagi bape hari jee doe . apsal ngn 20"
"dah 20 kau ja . TAK MATANG , PAKWE pun tak dak"

okay agar berbau mcm tahi binatang yang
bernama lembu mulot
ema ni yer kawan kawan :)

HAI 2011 :)

bola malam ni doh !

17 comments:

auny ngehngeh :D said...

auny sangat terharu dgn entry ini.
btw,hidung kau memang kembang pun. hahahahahhahahahahaa ;p

zazaw said...

PunPun lah kau gilaaaa

Anisa Hang Tuah said...

wahahaha

akak pun suke melaka
sebb ke mane2 pun tak sesat

heh
zaw gambar first to comel laaa

°•.MissAlya.•° said...

Cousin akak uitm lendu?kos pe kak?

°•.MissAlya.•° said...

Ehehe maluss :P
Owh DPA. Sp name? T boleh lia carik. Hihi

ANATI SOKI said...

uish!! 3kali je balik? anat balik tiap2 minggu. hehe. balik basuh baju. wakaka.. rumah dekat punya pasal.

faiq said...

ni 2010 da nk lepas..p buat wishlist 2011.. letk wish nk belanja aku weyh

Fxysche Nas said...

same part bile biasswa masuk tuu..
memang kte pon melabur habisss kt shopg complx yg berdekatn..ngeh2

iKhRam said...

seronok melihat kegembiraan itu..
semoga kegembiraan itu berterusan k?

azalia hjsalleh said...

woahhhhhh bestnya dpt elaun =)

NS said...

mulakan tahun 2011 dengan azam baru!!
hebat gmbar hidung tu. hehe =)

Suhami Ahmad said...

Mogo2 tahun 2011 jadi tahun terbaik untuk kito sumo =)

atok said...

moga tahun dpan lg besstttt hee

hafeez said...

sengal gila gambar...hahhhaha..anyway, wish u happy new year and moga tercapai la azam tu..amin..

psst....orang summarized la besok..heheheh

Myaby said...

makkkkkkkk aih kasut kauuu

boleh bukak kodai!

aliza said...

banyak gile kasut..

selamat melangkah ke tahun 2011 :)

zazaw said...

faiq : memang duit aku untuk belanja kau punn . HAHAHAHAHA