20.6.11

mimpi. pernah bermimpi?

salam semua

pernah bermimpi kan?okay jangan percaya. sah sah mimpi tu mainan tidur kan? tapi ada yang boleh percaya. dan ada jugak yang tak boleh percaya. kan? haihh.

NekPah kata kalau mimpi ular nanti nanti ada lah yang datang meminang. apakah kaitan ular dengan meminang? apakah? jawapan please. HAHA. kalau nak dibilang dengan jari jemari ni, lebeh 10 kali dah aku mimpi ular. tapi yang datang meminang tak menunjukkan muka. yang datang mengumpat pulak memunculkan muka. kahkahkah. pernah jugak tanya kat NekPah. "Nenek tak mimpi ular ke? mana tahu boleh jugak ada atok baru" kahkahkah. naseb baik tak dapat blusher lima jari dipipi gebu ku.

yang ni mimpi kotor sikit. mimpi tahi. u know tahi. tahi is najis. najis is tahi. okay ia memang jijik. satu hari tu, aku mimpi benda ni, lepas tu rujuk lah dekat Baginda PnMilah. dia kata "ada orang dengki ngn kau, tak puas hati atau fitnah kau kot jaa" okay fine. macam tu pulak? tapi betul pun ada lah seketul dua ketul orang tu tak fuas hatis dengans amve. taks gunas vetuls.

aku lurus lurus tanya kat PnMilah lagi "okay itu kalau kita mimpi yang tahi tahi yang macam tu kan. tapi kalau kita mimpi tahi telinga penuh nak tekeluar cam ner lak tu ek? fitnah jugak ker? mesti parahh punya fitnah macam ni kan?" PnMilah pandang aku sinis "itu tandanya kau kena korek taik telinga kau jangan jadi pekak bila orang panggil kau banyak kali". aku macam 'cidakakekeks punyass jawapenss'

okay bai :)

24 comments:

dotblogspotdotkom said...

pastikan tidak tertutup telinga tu.. senang nak kejut bangun pagi... tidak kalu..... ssh nak bangun...huhuhu

fara said...

mimpi tahi tuh yang tak boleh blah kak zazaw ! hihi

azana said...

hehe...klaka lak... mimpi ni macam tafsiran boleh dibuat... tapi btol n tidak je... anggap je mainan tido..huhu

adib syazwan said...

hahahahaha!soalan yang last sekali tu memang tak dapat nak dinafikan lagi..wawawawawa!=P

ainfarahin said...

bhahahahaha
ko kne balik zaw!!!
bijaks cik lah ko pekena ko...

Fadzli Amir said...

Salam kenal...tak pernah mimpi ular ke tahi ke....dan sewaktu dgnnya....hehehe

izz zara said...

haha lawak la.. mcm2 mksud mimpi ni eh

apik pehe said...

aaa..mimpi tahi?heeeeee

iKhRam said...

zaw, tak elok la ko percaya benda2 cam tu.. boleh merosakkan hati dan diri tu..

abaikan je tafsir mimpi cam tu..

Tauke Budu said...

banyak2 benda dlm dunia ni tahi jugak kau nak mimpi

auny aizie said...

aku mimpi kauu doh malam td.

maksudnya ?
nenek aku cakap kalau kita mimpi someone tu maksudnya someone tu tgh rindu kitaaa

KO RINDU AKU ?

homaigodddddddddddddddd~!

azalia hjsalleh said...

kita dh 2 kali kot mimpi dipatuk ular
org ckp tu setan
hurm ntah lewwwwwww

Aweyn said...

eh sumpah klaka bab korek2 telinga. hiks :D

ibnubaba_04 said...

zahir musnah bagi yg mimpi~

Reen Azreen said...

emmmm ahkak ni jenis susah nak mimpi...apekah petandanye itu???????

tido mati kot...ehehehe

Wanie said...

jwpn pnmilah mmg tbaik la..haha

Botak said...

tak pernah bermimpi lah., camne ek? hehehe.. :D

Miss b said...

smlam aku mimpi aku curang

sampai ari ni aku masih tergila gilakan lelaki itu.

bole?

bhahahhhahahhahha

hamzah ian said...

aku mimpi tengok orang beranak.. waaa

Nadia Mashuri said...

hahaa..
pernah juga mimpi pasal ular tu..
owh, seram..

Far8 budak baik said...

ak dah mimpi
ular sawa ular tedung..
ular pisang..
takde pun org dtg nak meminang..
hahahahahaha =p=p

Hans said...

member perempuan aku tiap2 minggu mimpi ular
sampai skrg tak ada masuk meminang pun
hahahahaha

Wanita Sensitif Kan? Setuju Tak?

Aziah Jamil said...

aku pon ade mimpi ularrrrrr.. so scary.. ape mksd ea?

Pyka Rahmat said...

ada satu malam tu, aku tak mimpi pape. gelap je. bosan weh.