6.8.11

sahur dan buka

salam semua. aku dekat sini sahur minum air seteguk lepas tu terus zzzzzzzzz sampai pukul tujuh dan terus subuh gajah. apa nak jadi dengan kau ni zaw. bila dekat hostel, memang aku dapat rasakan yang tidur lagi penting. benarkan teori aku ni?

memang tak lah kalau aku bangun sahur dengan kudrat aku sendiri kan? tu semua dengan kudrat roomate aku yang kejutkan. jangan lah sesakali nak harapkan aku bangun guna jam handphone. sampai kesudah aku snooze snooze snooze dan snooze. naseb baik lah lima sem die orang memahami kerenah aku yang tak suka bangun sahur. gila smooth roomate aku kejut aku tau.

dapat dekat NekPah selagi aku tak bangun selagi tu dia menjerit. NekPah memang tak dapat betul dia terima hakikat yang sejak aku dah masuk kolej aku hanya minum air je kalau sahur. seboleh boleh dia nak jugak aku makan masak lemak cili padi dia waktu pepagi tu. terberak berak aku dibuatnya. kahkah

orang selalu cakap dekat aku tahan ke tak sahur. eh minum air je. makan lah sikit nanti lapar. gila hebat tak makan. aku kalau tak makan, tak larat. dan bla bla bla bla. bagi aku ini semua bergantung atas diri kita sendiri. sejauh mana dugaan berpuasa ye dak?

aku dah muak buka ayam ikan sayur. sebab dekat baazarr itu je yang ada. teringin betul nak makan lauk sardin dengan telur dadar. okay ada sesapa tak nak tolong masakan lauk tu lepas tu terus delivery dekat depan Hostel ni. tolongggg laaaaaaaaaaaa beta ni. nk sangat makan telur dadar dengan sardin. kehkehkeh

sem ni sem last bersahur dan berbuka dengan roomate. aku akan manfaatkan hari hari bersahur dan berbuka. aku rasa sedih sebab kenapa sekejap sangat aku dah sem lima. tahun depan tak dapat sahur dan buka dengan roomate. sedeh tau.

tak sabar nak tunggu minggu depan. pengalaman baru nampak nya. harap semua berjalan dengan lancar. kehkehkeh

eh okay bai :)

12 comments:

Myra Arshad (: said...

ish ish. aku harap nanti last sem ko bangun sahur sendri. hehe.

Wanie said...

ala siannye..xde dapur ye..kat bazar xde ke jual sardin?huhuhu..senang je nak masak tu..g la beli dapur..:D

Hans said...

rajin2 lah bangun bersahur kerana ia membezakan orang puasa dan tidak
:-)

mimi fatin said...

xpe, minum sikit pun jadila dri xbgun lgsg... slmt berpuasa :D

wan azie said...

menu berbuka kt kolej mmg sama jek....smpai da ta tau n mkn pe...tp bila berbuka ngan mbe ramai2 best gak kan.....smlt berbuka =)

ILA HonEyBuNNy said...

hehe...

meh cne nak masak untuk beta yer...

jap eh...telur dada n sadin ciap..hehe

semoga di permudahkan segala urusan yer...;_)

Far8 budak baik said...

hahaha..kau ni nape tak bangun sahur..minum air dah..tapi kene lah isi perut sikit..kalau kau rumate aku..mmg dah kene tolak dah dari katil tu..pastu kitaorg heret pi cafe ..sumbat mulut kau ngan nasi..
hahaha..
ngidam lah tu..
nnti aku post laju kn kat kau yer..
agaga

auny aizie said...

tak penah sagur ngn kau lagi semenjak dua memenjak niii

iKhRam said...

apo la ekau ni
den ni yang laki ni pun bangun sahur..

azalia hjsalleh said...

sme laaaaa
tp usaha jugak mkn benda ringan di waktu pg
x lalu na mkn nasi

Heidi Shafiq said...

bersahur n berbuka dgn kwn2 mmg best.. :)

Botak said...

mcd skrg ada delivery menu sardin sempena bulan ramadan ni., boleh try call., hahahaha.. :))