18.1.12

hantu tandas

assalamualaikum ya habibi ya maulana. cungkil gigi pakai sepanar. okay tak kelakar lah. PANG ! hantu. awak semua tahu hantu. hantu tu syaitan. aku ni nak kata berani sangat dengan hantu tu, jauh panggang dari api. nak kata takut tu, of course aku takut. 

apa ketidak nya, masa Histeria menyerang Kolej aku dulu, aku ni lah yang KO dulu. nampak je gagah dekat luar ni. dalam hati mengigil ! dan aku rasakan yang sepanjang minggu tu, adalah minggu paling panjang aku pernah rasa. fuh. minta jauh. minta jauh. sesungguhnya aku insan yang lemah. aku tak sanggup nak lalu 'Hari' tu lagi.

balik balik kerja hari tu Jiha terus terpa aku. tak sempat nak letak hand bag dekat lantai pun. handbag bhai !

jiha : Kak Ja, Kak Ja nak tahu tak?

aku : apa (buat muka malas)

jiha : dekat toilet sekolah kita (merujuk kepada sekolah dia dan aku yang pernah bersekolah dekat situ) ada hantu.

aku : mengarut lah. mana ada dah. kan dah tukar toilet baru.

jiha : betul kawan Jiha nampak dekat dalam toilet, rambut panjang

aku : oh itu kawan kau yang rambut panjang tengah nak tukar baju KOT.
 (Jiha diam memproses apa aku cakap dalam otak dia)

jiha : tapi kawan lelaki Jiha masuk toilet, pintu toilet terbuka tiba-tiba Kak Ja. (muka bersungguh minta aku percaya)

aku : itu sebab pintu dalam toilet tu longgar, lepas tu ada angin memang lah jadi gitu.
(Jiha sekali lagi proses otak dia)

jiha : tapiiiiii

aku : dah tak der tapi tapi. pergi mandi. hari dah Magrib. (suara aku bervolume 3/5)

itu lah kan? aku pun dulu masa sekolah rendah takut nak pergi toilet sebab kawan kawan kata ada hantu. tapi tandas sekolah rendah aku yang lama memang hanjinggggg pun bau dia dan menakutkan ! masa aku darjah enam baru lah sekolah buat initiative buat tandas baru.

tak ke nanye kalau masuk toilet nampak macam ni? 


larikkkkkkkkk. terus tak berak aku. bai :)

8 comments:

maryam taqiyyah said...

buat biasa....buat biasa..cakap kat jiha to say hai makcik..da makan..hahahahaha

Botak said...

kalau jumpa hantu tegur lah., jangan sombong., itu pun nak takut ke., hahahaha.. :))

delarocha said...

klu mcm gini, esok je la saya berak

auny aizie said...

bayangkan tengah berak kan wei , tetiba keluar sesuatu yang macam gambar yang kau tayang tu dari lubang jamban ?

aliza zeke said...

penakut! hahaha .. * padahal akak pun penakut gak.

azalia hjsalleh said...

teringat kwn kakak kita kena kacau masa guna toilet kat office..
mmg scary la.. dh la dia mengandung..
lepas nampak benda tu.. terus diam.. mcm org kena sampuk..

Aweyn said...

ok aweyn sanggup ada sembelittttt. haha

Myra Arshad (: said...

tak beragak langsung letak gmbar. uish. scaryyy T__T