23.11.12

Bengang

assalamualaikum. amboi kemain rajin sangat pulak nak update blog. bukan apa, saya dah berjanji dalam diri sendiri 'I don't care, I want to blog about this, no matter what pun. lantak lah. lantak. orang nak baca ke tidak. kesah??' of course about Pos Malaysia. marah nya saya dekat Pos Malaysia ni hanya Tuhan je yang tahu. rasa marah bengang sakit hati memang berganda. astagfirullah. bila ingat balik. rasa macam nak tikam je orang dekat kaunter tu.

mula-mula hari tu hati dah sejuk sikit, alah apalah sangat Pos Malaysia. saya guna khidmat dia. biarkanlah. walaupun ramai yang suruh buat report sebab dah teraniaya tu semua, saya buat muka bodoh 'iye nanti saya buat report' tak apa. saya sabar lagi. sabar kan separuh daripada iman gitu? sebab saya memang percaya JANJI-JANJI MANIS POS MALAYSIA ni haaaaaaaa. iklan dalam tv pungpangpungpang kemain !
baiklah mari kita flash back.

kan hari tu nak KONVO saya konon-konon jadi volunteer nak buat t-shirt Tshirt Graduation untuk dijadikan kenang-kenangan kan, walaupun ada mulut PUAKA kata kita orang memandai-mandai. memandai mandai acik kau, kau tak nak beli kau punya pasal. jangan nak PUAKA sangat mulut. KAHKAHKAH, kan dah termarah. oh awak terasa? bagus !

volunteer saya tu alhamdulillah menjadi jugak walaupun pada mulanya ada sedikit kucar kacir. tapi, terima kasih untuk Athira because she help me a lot about payment. thx darla. kau mampu zazaw speaking? KAHKAHKAHKAH.

pungpangpungpang maka siap lah bajunya. wow sangat saya rasa. semangat nak pergi Convo berkobar-kobar wa cakap sama engkau wehhhhh. maka saya pun post lah baju tu, guna POS EXPRESS. rm4.50 x 36 = RM 162.00 .yer aku tau, salah aku jugak sebab nya Pos Baju guna Pos Express yang konon acah-acah untuk pos document je kan? tapi masalah nya sekarang baju aku tak ada lah melebihi berat. lepas tu aku memang betul-betul nak segera benda tu sampai dekat budak-budak. lepas tu Pos Malaysia ni return back parcel aku sebanyak 30 biji. makkkk aiii terduduk aku. pheeeeeewww !

aku sebenarnya tak ada lah marah sangat kalau dia return back 36 tu balik. ini 6 lepas. yang lain pulang balik. apa aku tak sakit hati pulak kannn? alang alang silap hah pulangkan semua. jangan buat aku macam ni. sedeh tauuuu takkkkkkk?

lepas tu kan, saya pun hati baik yang sangat baik hati, saya buat Pos Laju balik :) saya pergi dekat kaunter Pos Malaysia Seremban **** tu. tak apa saya bekap duit saya sikit-sikit. itu dah kira amanah kita lah kan? tak kan nak biar saja benda tu. karang kat akhirat Tuhan tanya apa aku nak jawabb??????

sampai dekat kaunter, saya pun buat beratur punya panjang. kaunter bukak 1 je masa tu. PakCik ni ada yang dah mekak-mekak, Indian pun dah mekak-mekak. aku je muka cool. KAHKAHKAH. apa orang putih kobar? 'kill them with smile' HAHAHAHAHAHA ! 

dah beratur punya lama, sekali engkooo sampai kaunter, aku minta lah plastik nak cover baju-baju aku yang nak di post tu kan, kau tau perempuan tu cakap apa dengan muka berlagak tahap petala dia tu? 'nak plastik pergi dekat Senawang sini dah habis, nak balut guna initiative sendiri' ewahh bahasa. sedap. dah kau tahu habis, yang tak refil pasaipa? bangang. aku senyum jeee 'kill them with smile Zazaw'

masa ni dah 3.45, pos collect barang jam 4.30. peh aku cuak dia macam nak toreh muka pun tak keluar darah. baju orang weh, patut sampai waktu tu, ni sampai lain. tak nanye aku kena fire time Convo tu karang?  nasib ada Ema follow aku masa tu, dia bagi idea balut dengan sampul surat. apa sangat lah kelur duit dari kepercayaan orang dekat kita yer takk?

dipendek cerita aku balut semua barang yang pulangkan balik tu. beratur lagi sekali. Allah nak tolong kan? kaunter masa tu terus tak ada orang. tapi muka perempuan tu kemain binawee lagi. tak puasa hati apesal aku pos barang banyak-banyak ke apa? hek eleh, kau kerja kan? kau buat lah kerja betul-betul. kang dekat akhirat berbuih mulut nak menjawab dengan Tuhan. 

aku pun buat muka senyum, sebab nak kasi dia bengang. KAHKAHKAH ! kill them with smile zazaw ! walaupun muka aku cuak gila. aku ingat lagi dia kata macam ni 'kita akan hantar kalau ada staff yang NAK hantar' habis tu cerita dia kalau tak ada staff? maka barang aku tu tak berhantar lah macam tu ye? aku carut baik punya kat twitter. KAHKAH. mesti yang ada rasa aku annoying sebab carut-carut. kesah? HAHAHAHAHAHAH

dah habis pungpangpungpang, aku move ke kaunter sebelah,

aku : 'saya nak check status ni, hari ni saya check dalam sistem tak ada pun' 

kata POS EKSPRESS DIJAMIN SAMPAI ESOK? 

dia :  'oh ada dalam box tu lagi rasanya' 

aku : 'oh kata dijamin sampai esok?' 

dia : 'errrrrrrrrrrr' 

aku terus bla. tak sempat nak cakap apa. tercengang cengang semua muka kat kaunter tu sebab aku cakap kuat dalam suara yang tenang dan senyum. kill them with smile zawww. macam ni cara nak ngajoooo...

muka lelaki tu dah lah kerek nak mamp! baru kerja Pos Malaysia dah berlagak. KAHKAHKAHKAH. dah lah sembahyang Jumaat tak pergi. boleh pulak masa aku pergi hari Jumaat tengah-tengah orang LELAKI solat Jumaat, yang lelaki jaga kaunter. yang perempuan sebijik pun tak ada dekat kaunter. dunia dunia. terbalik. menggeleng aku. aku tak ada lah stok nak sound-sound. sebab aku tau, diri aku pun tak utuh lagi.
tapi aku kalau jadi lelaki tak solat Jumaat, malu dia kemain :)

yang paling aku sentap, hadiah kahwen aku nak post dekat sorang blogger ni, hancur berkecai kecai ibarat hati aku yang berkecai bila Pos Malaysia call aku 'dik barang awak post pecah. blaa blaaa blaa. nak buat tuntutan boleh, tapi tak tau lah layan ke tidak, sebab awk balut tk betul. ni cuba awak dengar bunyi diaa' fineeeee macam tu kau cakap dengan aku? kurang di ajar betul. no sorry no maaf. no apa. aku ingat sampai mati. aku dah balut dengan surat kabar kemain banyak, siap buat note 'barang mudah pecah' niii???????????

marah-marah  pun, aku masih gunakan khidmat Pos Malaysia ni lagi, tapi tulah. tak puas hati sikit je. sapa ada staff yang terbaca tu, jangan buat macam tu yer. yer lah siapa lah aku tidak menidakkan Pos Malaysia di dalam hidupku :)

panjang gila aku tulis. memang betul tak puas hati ni haa. saya terus jadi aku. nampak benooo marahnya. iye lah. sakit pulak hati kiteeeeeeeeeeeeee

5 comments:

Anonymous said...

soba yo lah

iKhRam said...

biasalah tu
dulu penah sekali nak renew lesen kalau tak silap..

boleh pulak bg je plastic liminate.. alasan, mesin tu rosak..

tak pasal2 g liminate sendiri..
angin jer..

syakey said...

gigih aku membacanya. tumpang rasa geram -,-

chemay said...

huihhh chemay baca sampai habis.
kagum jugek dengan diri snirik.
hihi

nampak sangat buat kerja tak betul.
dah kalau tak boleh hantar. apesal 6ketul baju tu boleh send pulak?
pastu sesuka hati dah pecahkan barang orang boleh guna ayat kurang hajar.
memang emo habis chemay baca entry nih aihhh.

lepas ni guna la post dari company lain.
maybe better kot?
chemay prefer guna gdex.
laju pun laju jugak.
haaaa
:)

chemay said...

hui kemain panjang komen.
maap le.
hihi