5.12.12

kahwen.

assalamualaikum. cakap pasal kahwen. entry khas didekasikan kepada Kakak yang bakal menjadi isteri :) (kalau beliau baca blog saya lah, tapi saya tau. alalalaalaa Kak Mimi silent reader blog ni. KAHKAHKAH. kan??)

Kalau nak dikira, hmm masa itu berjalan laju je kan? Rasa semalam je baru kecil. Ketawa bersama, menangis bersama, merajuk bersama, dan yang paling penting? Bermain pun bersama. Bak kata iklan milo 'hak bermain hak kami' HAHAHAHA.


birthday party dalam bahasa jawanya. sempena empat tahun. KAHKAHKAH. 
bride-to-be adalah berbaju hijau.


Dia lah kakak sepupu, dia lah kakak. Gembira dia ada. Susah pun dia ada. 08.12.2012 ni dia nak kahwin dah? Agak nya nanti masa KAMI gembira dan sedih dia ada tak? Hmm biasalah. Suami keutamaan tau Kak Mi :)

Dia yang saya maksud kan di sini, kakak sepupu yang memang dah saya anggap macam kakak betul saya. Pendek cerita, kalau tak ada dia dan semua keluarga. Memang tak grad saya dekat KPM Bandar Melaka tu. Terima Kasih Kak Mi (type entry ni sedih sendiri) KAHKAH.



dari kiri adalah bride-to-be, zazaw (huyoo rambut zazaw! KAHKAH) dan Kak Ji, sudah berkahwin. 
haiihh lah masa, cepat betul berjalan. dulu semua kecik-kecik. sekarang? dua orang bakal berkahwin. dan sorang lagi dah jadi mak budak. 

Walaupun Tuhan tarik ibubapa saya tersangat awal, sebelum sempat saya puas bermanja dengan mereka, tapi alhamdulillah saya ada FAMILY yang terbaik. Hmm Syukur Tuhan mengurniakan saya keluarga seperti ini. Oh kami juga mempunyai hubungan yang sangat-sangat-sangat-sangat rapat diantara sepupu sepupu. Iyalah. Semua cucu NekPah tak lah banyak sangat. Ada 13 orang je pun. Sorang cicit. Ngam lah tu kan? selain kawan-kawan sepupu juga adalah kawan-kawan yang terbaik :)



bride-to-be berwarna biru. haloh halohhh embam nyeee iyee? HAHAHAHA. 
ni masa arwah Emak saya kahwin. tengok? dulu Kak Mimi tangkap gambar atas pelamin bersama arwah Emak saya. 08.12.2012 ni. giliran dia pulak. hmm bertapa laju masa berjalan


Hmm sedih bila Kak Mi nak kahwen. Ibarat diri ini dan kami ( merujuk kepada adik beradik kak mimi) terasa patah satu kaki dan tempat bergantung. apa ketidak nya. dialah driver kesayangan kami ! yey! Walau macam mana dia ada bila kami perlukan pertolongan pun nanti, benda tetap tak sama dah kan? Apa yang penting sekarang, suami adalah nombor satu. Syurga Isteri kan dibawah tapak kaki suami? Ingat tu Kak Mimi. (Haihh sebak lagi. KAHKAHKAH)


Sekejap sangat masa berlalu. Memang sangat sekejap. Kak Mimi sangat tidak lokek. Kalau boleh semua orang dia nak belanja kalau dia dapat gaji. HEHEH. Apa lagi memasing semua menge-pow dia ni lah.


haa yang ini saya. dengan PakNgah tercinta. hmm nak diikutkan, PakNgah ni memang macam arwah abah saya. walaupun dia dah ada anak, tapi dia sentiasa buatkan diri saya rasa yang dia adalah jelmaan arwah abah saya. HEHEHEHEHEH. iye lah apa ketidak nya dari sampai nak beli motor sampai bayar bulan-bulan semua dia yang settel. saya tahu hulur duit je. KAHKAH. gila pemalas hakuu nak pergi bayar duit motor sendiri. tengok masa punya kerja? dulu saya lihat PakNgah kahwin. esok lusa PakNgah tengok saya kahwin pulak. KAHKAHKAHKAHKAH !



masa punya kerja jugak. bride-to-be Bachelor of Engineering (Telecomunication) University of Malaya. HEHEHEHEHE. Dan yang paling seronok time saya Konvo, Kak Mimi pun ada. nak bukti? ni haaaaa

banyak jasa dan pengorbanan dia yang dia dah lemparkan kepada saya. 
payah nak balas, tapi saya akan berusaha sikit-sikit balas, kalau terdaya. hmm :) 
ni gambar masa Konvo hari tu. saya dengan family sahabat dunia akhirat saya. Auni. susah senang bersama. Insha Alla. Auni ni nasib dia tak ada abang lelaki je, kalau ada, dah lama aku rembat buat jadi laki. KAHKAHKAHKAH.

Abang Husaini, welcome to our family. lepas ni boleh lah join group whatsapp kita orang dah. KAHKAHKAH. Dulu heboh ape pasal dia tak boleh join group whatsapp. eh rilek rilek dulu lah kan. HAHAHAHA. Jaga Kak Mimi baik-baik. sakit dia. sakit jugak kami semua. Kak Mimi, semoga menjadi isteri yang solehah.

Lepas ni tak ada geng dah nak lepak dekat mamak masa hujung-hujung minggu. Oder dua tiga makanan. Kongsi ramai-ramai. Sambil lepak borak main game dekat tab. Hmm agak-agak lepas kahwin quality time dgn sepupu ada lagi tak? lepas ni giliran cucu NekPah yang mana pulak kahwin? Intan kott? keeeee saya kotttttttttt? KAHKAHKAHKAHKAHKAHKAHKAH

10 comments:

azalia hjsalleh said...

alhamdulillah
seronoknya dh nak kahwin =)
moga Allah permudahkan segala perjalanan majlis kakak sepupu awak nanti =)

Anisa Hang Tuah said...

Semoga kakqk bahagia :)

Nanti upload photo kawen dan nikah please ;)

auny aizie said...

Kak Mimi !

Kenapa kenapa kenapalahhhh aku mesti time kat Sabah Kak Mimi kawenn ? Ahhh kenapaaaaaaa


Okay btw, selamat pengantin baru dari aku dengan kekasih yang jauh di mata tapi dekat dihati kau orang tu. Acewwah.

Walaupun tak dapat datang, aku iringkan doa dari jauh :)


Semoga berbahagia sampai syurga sana, insyaALLAH :)
Hope everything going well.

harap Zayyani cepat ikut jejak langkah Kak Mimi Kbai

chemay said...

ehemmm.
tuan belog nih bila pulak?
>.<

iKhRam said...

tak mengapalah
dia pergi pun utk bahagia..

zazaw bila lagi..?

shazzy :) said...

ape kate awak pulak kawen? :P

Cik Fatin said...

next, next, next giliran zazaw pulakk ! ;)

syakey said...

takpa jangan risau. masa cepat berlalu. nanti sampai lah turn kau zazawwww >.<

Cikgu Fikri said...

wah...
nnati upload gmbr kahwin yer..
weh zazaw..
aku rasa dah 100 tahun tak dtg blog ko..
sorry weh..huhu :)

Mieya Atiera said...

Tahniah :)