23.12.09

tibo-tibo nak buek entry lam bahaso nogori den

salam..dear all..
apo kaba sumo eh.
ese nya ha pak men malaih bona gaso ae nak update belog..
raso cm tak monarik laei dah..
tak do sapo punn nak baco.
tapi den tulih yo..hahaha
ese duk mengusha belog org.
ha yo lah tuh koje sae la an.
sae ni an
stok bapak lak ai pomaleh nak balik Molako ha..
hari tuh komain na boriyo nak balik Melako,
rindu laa apo lah.
.nya ha dah dokek2 nak balik..
huh mondapek
godik aeh tak nak de balik do..
sae gaso,
sae nak duduk yo kek omah,
mongpohabehan maso2 sae ngn family,
dongan result ese yang tak yo dapek2 laei
, bikin porot sae momuleh cam makan nasi basi.
ayooo botoooo laaa ai..
hari ahad ri tuh sae poei uma adek sae.
alaa dio sunek,
tak somonggah boto ngoman ae..
dongan borikek ikek kek atas siling tu ha..
omang aii pak men gamai orang,
cam konduri kawen,
lantak ae laaa an,
janji sae dapek jumpo adek sae.
oi adek sae da maju dari sae weyh,
baru sunek da dapek handphone touch screen.
ayo boto demand kau dek.
akak ko nya ha pun pakai Nokia beso joo..
sopatut ae,
handphone kau tuh bagi kek akak kau yang baek hati nya ha...
sae cukup baran boto la an,
bilo sae kua an Nokia maut sae dari poket sua jen sae tuh an,
omang ai,
orang sokoliling pandang sae macam sae pogang omeh pormato..
padahal Nokia tuttt jo pun.
tak po.
tak po..
ese dapek duit nanti,
ese boli handphone lagi mahal dari kau orang yang pandang2 den tuh yo...hahahaha.
yang pasal reunion tuh plak an..28hb.12.2009 memang boto2 tarikh ae ni,
tak tunggakan gi do..
den raso kwn2 sae nih,
nak kono makan polompang ngn sae laa.
.bikin sae hot n spicy yoo ngn dio orang neh..k
ojap nak poei kojap tak nak poei.
komut gilo nak baya rm20.
.bukan ae den soh ko baya rm2000000000
bokorot2 ngoman kau yo..!..rm20 yoo..tak po,
di sobabkan banyak na bunyik dari mulot2 kau,rm10 dah neh,
kot tak dapek kau nak baya g,
ontahh laa haaa..
susah boto yo kawan2,
bilo dapek jadi AJK JOMPUTAN nii ha...
okeh la yo den nak ansur lu ha.kang kono yo bebel ngn Nek Pah den,
tak sanggup den nak dongar..bingit..hee:D

8 comments:

azaliahjsalleh said...

ala , bila dh pakai bahasa nogori dia
eden plak x bpe nak phm
hu3

syaril said...

sumpah aku tak paham T___T

zazaw said...

azaliahjsalleh : hahaha bolaja g..paham t tuh

zazaw said...

syaril : haha takan la tak paham kott

mazrulazreenaladin said...

umang ai ja..bapak handa ekau yo speking ngori...ui,,siap cito org sunek lai..xtahan do..seb bek ko xkoba klopey eh mnyontei..hahahahahahhaahhaa..damn!!
lamo boto raso eh xspeking dogan kau..aiyo..dah tuo2 ni sbuk manjang yo hey...

AKU said...

klaka gilerlah citer kau weii... lagi-lagi tang adik kau bersunat tu. lain kali, buat lagi entri dalam bahasa negeri ni, k

zazaw said...

mazrul : haha aku leh speking nogori bilo ngn apit yo..haha tak sopokek owg pilah + poland speking yo..lagi mondapek..den pun tak yo paham..!

zazaw said...

aku : haha..adik aku..sian die sunat doe..huhu