16.12.10

al fatihah & takziah . dah janji Tuhan kan ?

salam .
dear all .
sebelum mula bercerita .
sedekahkan al-fatihah untuk atok sedara zazaw .
amin .
akhirnya . atok pergi meninggalkan kami semua .
semoga atok tenang di sana .
dah setakat ini jodoh atok dengan kami semua .
ajal maut tu semua kat tangan DIA yang maha pencipta sekalian alam .
semalam dalam hujan hujan .
dapat khabar dari hospital yang atok tapa dah meninggal .
sapa tak sedih kan ? dah lama dah tu dia sakit .
semput yang teruk .
hmm lepas ni ,
dah tak ada lah sapa sapa yang nak tegur aku cam ni dah

" baru balik dari Melaka" " lama ke cuti "
dan lepas ni tak ade dah dengar radio Klasik Nasional berkumandang .
dan selepas nih ,
berkurangan lah seorang jemaah masjid .
dan lepas nih jugak tak adee lah suara yang panggil

"tocenggg tocenggg tocenggg"

oh . itu adalah kenangan .
tapi kami satu family . sangat bangga ,
sebab before dia meninggal .
kami dapat berbakti dekat dia .
aku ke kubur tadi . hujan renyai renyai menangisi pemergian beliau .
sedih jugak tadi . tapi tak pa lah .
sungguh tak tipu . aku sebagai seorang anak .
amat paham tentang perasaan
anak anak arawah yang menangis tadi .
walaupunn . walaupunn . hmm biarlah .
tak nak panjangkan cerita .
sempat jugak lah tadi ,
kat kubur ziarah arwah mak .
hmm tak tipu .
saya sangat rindukan arwah mak dan arwah abah .
semoga beliau semua ditempatkan
dikalangan umat umat mu yang beriman . .
kuat zazaw .
kau kan macho zaw ?

11 comments:

Anisa Hang Tuah said...

al fatihah

rindu kamuuuu

KINA said...

salam takziah...... al fatihah

hafeez said...

moga arwah ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman..be strong ok..

AISYAH JAIS said...

AL FATIHAH ~

Suhami Ahmad said...

Sodokah an Al-Fatihah kat mak abah setiap pagi tak kesah la masih idup ato da poie....kerana itu kunci murah rezeki

cik fatin said...

be strong dear !!

ANATI SOKI said...

zazaw macho.. anat tough.. so.. sbb tuh ko kena tabah. :)
alfatihah buat diorng :)

keryoki said...

alfatihah..

jangan lupa selalu doakan mereka-mereka..semoga rohnya dicucri rahmat..amin

Azmi said...

sabau je la derr...
rilek2 k...

azreenazeman said...
This comment has been removed by the author.
azreenazeman said...

Takziah bwt kmo skeluarga..
Al-Fatihah..
Semoga roh mereka di cucuri rahmat..
btw, mak & ayah kmo da lme mninggal?