15.12.10

hehluu matt , akuu pandai masakk lahh . HAHA

salam .
dear all .
weyh tengah berdebar debar tunggu abang posmen ni .
tapi tak gak sampai sampai lagi .
so semalam nak menteteramkan hati ,
aku bersilat dengan periuk belanga kat dapur tu hah .
masak szelling mee .
tapi aku tak leh lawan MakNgah punyaa lah kan .
itu MakNgah bapak pro derr .
ade mamat tu kate aku tak pandai masak .
pehh panas jer hati aku dengar .
pungai sungguh .

" eh oke lah , gtg . nak masak dah ni . PnMilah dah bising kt dapur"
" laaa pandai ke masak? "
" weyhh see the tangan dan kaki lah "
" bagus lah . ganas ganas , keras keras , macho macho pun pandai masak . sejukk hati ni ha " (pehh pungaii gak mulut mat nih)
" wah . suci murni mcm sabun daia kata kata nampak ? "
" hehehe . masak dgn pikiran yg waras yee"

hishhh . boleh tahan gak die ni ,
ngate ngate aku .
agak macam pungai lah kan .
naseb kau text aku jee tadi .
kalau ko kat depan aku tadi .
aku sepak sepak perottt munggg derr . HAHA .
kalau tak caya tengok entry
ni
sampaikan Cik Lya Gojesh punn mintak I buat entry pasal kueh tue tau .
tapi aku tak bagi bagi lagii .
theee :DD sorry Cik Lya Gojesh .
weyy sungguh derr .
aku memang pandai masak
*buat muka paling kesian*
percayalah ! HAHA
then aku dengan berpikiran waras pun pergi potong ayam .
tiba tiba aku rasa mcm ade someone tengah pandang aku potong ayam .
ceh PnMilah upenyee . aku ingat mak mertuaa tadi .
theeethee :D wt ketaq lutot jee


" amende pandang "
" mcm tu potongg ayamm ? "
(sengeh dan bermuka jujur) " tak berapa reti nak potong "
" belajar dari sekarang . sok mak mertua suruh terkantat kantat "(terhegeh hegeh)

pehhh mcm cili api dua guni gak der mulot
makcik aku nih .
aku di tahap 2/5 kalau potong ayam doh .
habis hancurr jer nanti .
tak pasal pulak kena berkejar g Tesco beli ayam baru . theee .
aku kalau boleh nak org jer potongpotong .
masakmasak biar aku buat .
sebab aku suka masak masak .
bukan potongpotong .
reti ?
tu pasal td PnMilah yg tolong potong memotong sayur jee pun .
dia bajet cm aku tak reti nk potong sayur je .
ceh ! cam punggai gak lah .
dua kali aku rasa macam kena cili api kt telinga .
dua org tu yang bermulot bisa cm bisa lipan derr
HAHA .
tapii aku redha .
dah ketentuan Tuhan . sob so b sob :)
okay aku pun memulakan masa k memasak .
ni di antara barang barang yang aku gunaa (:

okay . ini ayam yang belum berpotong
yang dah berpotong
sangat handsomee wajah nyaaa (:

suppose pakai yee mee lagi sedap nk melantak kan
tapii aku insan lagi lemah
terlupaaa nak beliii

siap dah . sedap jer pun walaupun mcm ape je ngomann nyer
biasa lah
aku tak ade seni nak hias hias bg cantik cantik
cm chef wan selalu buat tuu
nak masukk perott sendiri jee punnnnn

okay 15 min . siap .
boleh makan .
seeeddappp derr walaupun tak sesedap MakNgah masak .
tapi bila tgk PnMilah makan tak berkutik kutik tuh ,
Damia siap tambah tambah tuh .
tandanya nya ,
aku ni bukan lah haprak sangat bab bab masak memasak ni kan ??

7 comments:

auny ngehngeh :D said...

awek. adalah baik maka kiranya anda boleh ON YM sekarang . tengkiu !

tanTENton :] said...

ter-liur ! masak kan untk kakten :P

apek poyo said...

wahh..dah buleh jadi bini org nih...copek sikit..lapa nasi myk nih

Azmi said...

haha..
bagus kau ganas2 macho2 kau boleh masak baik dari yg ayu2 manja2 tapi masuk dapur tak pernah...
hhaa..aku puji kau ni wey...

dotblogspotdotkom said...

eh.. gambo tu macam kopi pes je dari gerai depan tu... huhuhuhuhu

HaNa HoNeY said...

argh
lapa lapa lapa
teriur dah bce entry neyh

Farhan Ibn Yahya said...

er...macam sedap jew...
post pont boleh?