19.12.10

Malaysia , lepas 14 tahun , mara ke final Piala Suzuki Aff . peh cayalah :)

salam .
dear all .
okay . Tahniah la punn kat pasukan sepak bola Malaysia tu ha ,
sebab dapat masuk final after 14 tahun tercangak menunggu .
waa caya sama luu derr :)
eh Indonesia ker Filipina tah(antara dua , sebab dorang baru nak berentap mlm ni) ,
kita jumpa di final ya .
kita lihat ya , Malaysia ka , Indonesia or Filipina yang hebat .
mestii lah Negara Tercinta hebat .
Harimau Malaya pulak kan ?
aummm ! aummm ! aummm ! HAHA ,
okay semalam tengok bola .
seronok bila jerit together-gether ,
seronok bila kami sesuka hati maki hamun player player yang kepenatan tuh ,
lagi seronok bila sumpah seranah pengadil yang macam PunPun tuh .
rasa macam nak cekik cekik jeh . HAHA .
alah . tak tengok kat mamak pun ,
tgk kat Teratak Keriangan je pun ,
habis semua org dalam rumah tengok ,
dengan dengan NekPah punnn joinnn sekali tau .
kau jgn mainmain ,
nenek aku tuh penyokong tegar HobinJangHobin tuu derr .
boleh tak aku cakap yang aku rasa macam nak lepuk lepuk jer ,
bila tengok Malaysia main .
sapa yang tengok , confirm hot hot jee kan ? kan ? kan?? .
naseb baik lah tu ha ,
buah hati pengarang jantung aku ,
si Khairul Fahmi tu ,
pandai duk sambut sambut bola .
pehhh , aku cakap dengan kau ,
kalau lah org lain jadi keeper ,
mahu dah bolos 500 biji bolaaa dahh derr .
dapat lak aku jadi keeper kan .
huh , 5000 juta pun belum boleh tentu masuk derr .
hebat tak hebat nye aku sebagai seorang keeper .*PERASAN* HAHA.
betul wey , aku rasa ,
si Khairul tuu memang powerr doh .
ker org yang ada nama depan Khairul ni power power belaka ?
ceh kau Khairul Azmi .
mulaa laa tu nak perasan hebat . HAHA .
lantak lah Khairul Fahmi tuh keeper Kelantan sekali pun ,
aku belasah jer suka suka sokongg diaa .
dah dia hebat kan ?
aku bengang gak ,
tgk pemain yang memegang jersy no 2 Vietnam ,
berani cam PunPun betul dia dok tolak tolak si Safee tuh .
ape ada hal tah nak main tolak tolak .
mungkin la masa tuh ,
si jersy no 2 tengah ingat Safee ajak dia main acah acah kavadi kot ?
tuh yang suka suka hati dok tolak si Safee kot .
punggai sungguh doh .
yg dok acah acah mcm si Kuna tuh tolak die ,
lagii lahh mcm harrreeemmmm doh .
tapi Malaysia banyak buang bolaa kan ?
harapan nanti kat Indon ,
main lah betul betul ,
ke nak aku hantar Inul Darasita kasi goyang goyang dulu ,
baru dorang boleh sepak bola betul betul heh? HAHAHA .
gurau ni . jangan saman saya :)
PnMilah betul exited tgk bola ni hah ,
dia dok tanye husband dia cm ni

"bangg kembar tak main keee"
"takkk .. injured"

kau org tahu dah kan , kembar tu siapa .
kembar tuh org Nogori ,
Nogori mano ? Nogori Sombilan lahh ,
apo laei kan .
org Nogori den tu hah .
alah masa dulu dulu ,
kite org , TAK pernah pun main sama sama . HAHA .
dia main ngn kwn dia lah .
akuuu mainn dgn kwn aku laahh . HAHA .
eh , jum lah ramai ramai g Indon .
sokong Malaysia-Negara-Tercinta-Tempat-Tumpah-Darah ni ,
kau org tempah je tiket ,
sapa nak pergi boleh bagi nama kat aku .
dont worry .
aku tolong tempahkan je .
then kau orang lah bayar .
HAHAHA
aku for sure tgk ikot televisyen sahaja :)
bebai derr

14 comments:

Anonymous said...

takper
dapat pergi final

armouris said...

tahniah Malaysia!! hati-hati main bola jangan sampai cedera - Kecederaan/Kematian di Padang Bola Sepak

Myaby said...

indon mcm mantap kan? harap2 filipin dpt kalahkan indon tu. ngahahahah

Cikgu Fikri said...

Tahniah Malaysia..
huhuhuh..
walaupun aku tgk sket jerk smlm.,.
lg excited tgk pentas pilih kasih..
huhuhuhuh :)

Anisa Hang Tuah said...

sayang malaysia

ciyom22

Farhan Ibn Yahya said...

hak3...ada gak penonton perempuan macam ko...
bluer..

azaliahjsalleh said...

hoho layan bola rupanya

hamzah ian said...

pergh.. mlaysia mmg power

Khel Khaliesah said...

pompuan ckp pasal bola... hihihihi

Fxysche Nas said...

MUehehe
gelak bangga sebb Malaysia menang.
='D

Azmi said...

ape2 pun dapat masuk final dah ok..hihahihahihahihaia

iKhRam said...

bila wanita menjadi kaki bola..
emosinya berlainan kan??
tp apa salahnya.. bgus.. sama2 tumpang bangga atas kejayaan pasukan bola negara kita..

apapun semoga senyum slalu..
hahaha

yang benar
dan yang selalu tergelak

ikhram

http;bilaorangnogoriceloteh.blogspot.com

zazaw said...

azmi : HAHA . before balik Melaka , jum g indon . theee :D

DAUD said...

rajagopal power...