28.1.11

pernah main benda ni tak?

salam dear all
ni hao ma?
sapa rasa rindu dengan zaman kecil kecil dulu?
sila lah kembangkan hidunggg
halahaiii kalau boleh diputar masa lah kan
rasa mcm nak kecil kecil balik jee
lagi pula budak kecil kalau gaduh pun sekejap jee
tak mcm budak besar gaduh
pehh lima hari pun belum tentu boleh tegur menegur balik an?
jadi budak kecil,masalah pun mcm tak der sangat
asyik gelak ketawa je kan
apa yang tahuu dalam pala hotak budak kecil
main main main main suka suki dengan kawan kawan jer lah kan
tak der nyer nak pecah otak sangat belajar mcm aku sekarang
serius lah kalau boleh lah masa tu diundur
relaa aku jadi budak kecil yang ayik main main main
haishhh karang kalau asyik main tak belajar
satu ape pulak tak tahu karang kan
ABC, 123 entahh kemana pulak kan
maksud aku kat sini aku gila rindu zaman kanak kanak lah derrr
zaman kegemilangan main MASAK MASAK tuu


okayy sapa tak pernah main mainan ni
memang perlu aku siasat lah ni kan
entah dari planet Pluto mana lak datang nyaa karang
mahuuuu haru Malaysia sebab
adabudaktaktahumainmasakmasak ! HAHA
eiii seronok nya main masak masak kan??
boleh masak itu ini,padahal masak olok olok jer punnn
kalau main masak masak tu
WAJIB lah kena adaa BAPAK EMAK ANAK sebagai kan
alahh bajet bajet mcm nak cukupkan ahli keluarga lah kan
semestinya lah ramai ramai ni berebut

"saya jadi EMAK, awak jadi BAPAK,si polan1 jadi anak, si polan2 jadi anak"

okayyy complete sesebuah KELUARGA yangg aman
bajett gila masaa tuuu okayy
aku memang akan jadi anak jer ah kerja nyaa
Comel kan aku masa tuu?HAHAHA
memang jangan cakap lah,bunga yang NekPah tanam memang jadi mangsa kami jee
habis semua bunga kami buat jadi ala ala sayuran hijau lah konon.HAHA
yang seronoknya budak lelaki pun join
sudah semestinya lah dia jadi Bapak atau Abang kan
bahagia nya masa tuuu memang jangan cakap lah kan
bermulah timbulnya

CINTALOKASIMASAMAINMASAKMASAK

gilaaa jijik okay bila kenangkan balik,tapi mcm sweet kan?
tapi sekarang bila jumpa sorang sorang balik
macam nak pecah perut lah kan gelak lekah lekah
sumpahh kelakar okay
bila ngenangkan balik memang ketawa tak henti henti lahh
sampai merah muka masing masing kene nganjing !
alahaaaiiiii sweet nya masaa tuuuu
rasa masa tuh arwah abah ngn emak pun mcm baik gilaa
sebab dia duk hadiahkan akuu segala permainan masak masak jee tau
selalu nya rumah aku lah jadi port main masak masak
riuhh nye masa tuh, jangan cakap lahhh
Abah siapakn buat boyan lagi tauu untuk kite org
alah nanti bajet bajet sambil 'EMAK' masak, 'BAPAK' pergi kerja
'ANAK ANAK' main buaian lah kann
comel nyaa masa tuu.HAHA
sampai sekarang tau,rumah aku still jadi port main main waktu petang
dan buaian yang arwah abah buatkan tu
still kukuh sampai sekarang tau
cuba bayangkan masa dulu umo aku 4tahun, sekarang 19 nak masuk 20
lama tau boyan tuu bertahan kan? auny & family pun pernah naik tau
tulah kenangan aku dgn arwah abah dgn mak :)
TUHAN indah nya masa tuuu
sekarang ni cousin cousin aku yang bawah bawah aku mewarisi
kadang kadang akuu tengok dari jauh dan tersenyumm jer
tapi tak lah sampai main api mcm aku dulu
BAHAYA tauu. aku sayang apa kat dorangg tuu.
sampaikan Najihah ni ajak aku main sekali

dia : "kak jaa jummm lahhh main masak masak"
aku : "ehh gilaa ke ape, kak jaa dah besar lah"
dia : "alahh jomlahhhh. kak jaa nak makan apee, jia masak"
aku : " kak jaa nak makan ikan sweet sour"

(bahhh terkebil mata terkemut mulut)

kenape aku kata ikan sweet sour
sebab masa tuu aku tengah nampak dia pegang ikan mainan plastik !
HAHAHAHAHAHA. ni kalau mak mertua tahu
memang mampuih kono golak ni hah
eh sekarang aku main masak masak lagi apa
tapi main masak masak dalam dapur lah yang real punya
nak pikat hati mak mertua punya pasal kan?
HAHAHAHAHAHAHAH

*gambar bersumberkan Abang Google :)

16 comments:

Nadia Mashuri said...

huhuu..
dulu kalau main masak-masak,
port utama dekat pokok kopi depan umah nenek..
hhehee..

ANATI SOKI said...

kehkeh.. zmana kanak2.. main masak2 itu WAJIB. ahaha.. gumpal2 tanah bajet menda tuh jadik kuih raya.. choooi.. pastu anat plak slalu jadik anat.. sbb kecik.. de spupu anat badan beso slalu kena jadik mak. asyik2 jadik mak dia ckp.. aku taknk jd mak. jd mak tak best. T___T hehehe. lawak dowh kalau igt2 balik

Suhami Ahmad said...

dulu maso kocik2 atok ngan jiran2 ponah main bondo ni...ado yang jadi mak, jadi ayah, jadi anak...jadi pak guard pun ado!

aliza said...

hahaha..mmg time masak2 nie abis sume bunga2 ngan daun2 kena petik.selain maen masak2 ada gak maen kawen2.hehe
zazaw ada maen kawen2 x?

zazaw said...

ALIZA : HAHA . penah . penahhh mainn
masyukk gileeeeeeeee

Anisa Hang Tuah said...

zaw.
mase kecik2 kak nis suke main kombet22
kahkahkahh

hafeez said...

lau kau ada anak, ko asa anak ko nak main masak2 macam ko x??????

budak2 masa dpan msti dah advance...main intenet ja...huhuhuhuh...

iKhRam said...

kanak-kanak penuh imaginasi.. itu adalah perkara normal dan dari psikologinya, pada usia mcm tu mmg mereka lebih suka bermain sebegitu.. biarkan supaya pemikiran merek lebih aktif k?

keryoki said...

ahahahaha!! penah kot...haish!

Azmi said...

aku masa kecik dulu terpengaruh dgn sepupu aku yg pompuan tu..dia paksa aku main masak2.....
tapi best oo mian benda alah nih...rasa nak main balik je....

Cik Akma said...

hahaha men masak2!! :D

Myaby said...

aku dlu main masak2 sorg2 do. gila loser x?

tp main longkang ramai2. betapa hinanya jiran aku xmau men masak2 ngan aku

kakakakakkakaka

PendekarPetai said...

men polis entri.. ader bran?? haha

NICK IRFAN said...

teringat zaman kanak2 plak? hmm... sekejab je masa berlalu

apek poyo said...

bertuah ekau skrg ni zazaw..pandai masak...ekekekek
berkat zaman kanak²

Pandapolarbear aka Ming... said...

wahh syioknyaaa...da lama xmen cenggini...jom laaaa...hihi..=) dlu men kwin2...meriah woo