24.1.11

petua jgn kasi tidur time kelas :)

salam dear all
ni hao ma
mcm mcm hal jadi
alhamdulillah,kolej dah semakin pulih
nampaknya aku dah boleh gelak ketawa
sampaikan aku rasa yang
tadi baru aku gelak bersungguh sungguh
pehh rase mcm tak gelak derr
pal pun mempunyai pemikiran yg sama dgn aku
so far okay
tapi tahap mengantuk sila jangan bicara lah
berderet deret kelas aku gai
terbuntang buntang mata aku jgn kasi tidur dalam kelas
berair rair anak mata aku heh
kalau tadah dah boleh buat mandi setahun
hiperbola kau zaw!
nak melawan eye contact madam lagi satu hal
tapi tak perlah,kalau berlawan mata dgn letc
sesungguhnya proses untuk melelapkan mata
sangat tipis nipis jarang dan gagal
so petua saya pada hari ini
jika anda berasa sangat mengantuk dalam kelas
maka silah lah berlawan mata dengan letcurer
sila cuba petua ini ye kawan kawan
nescaya petua ini sudah menjadi
:)
bijakan
so mulai sekarang
majulah penentangan mata terhadap letcurer
demi untuk tidak tidur di dalam kelas
ohyehhh
:D
tapi tak yah lah kau
tenung mata letc kau tu khusyuk sangat
kang tak pasal pasal die kate
"anak murid mahu menggoda letc time letc tengah mengajar"
tak haruuuuuuu lak kan?

16 comments:

Anonymous said...

mengantuk tu amalan wajib

ila said...

menarikk..

Nadia Mashuri said...

huhuu..
best juga petua tu..

CheQ PP JoY said...

fy selalu wat mcm ni..tp bila fy dok tenung mata lectrer 2, last2 time mengajar dia asyik fokus kt fy je..mula2 je semangat, tp kalau da ngntok, layu jgk kt situ..haha

Ullyana zaidy said...

hwehehe...dik...susa taw kalo nk bg xngantuk..kompem ngntuk, salah satu sebab,lec tuh xpndai nk wat lawak...
asek siyes je..bosann ..hehehe

Myaby said...

petua gua tak ngantok time belajar dulu,


main chat chat atas kertas dengan member sebelah. kalo boleh ngumpat lecturer yg ajar tu. konfem x ngntok kot!

Heidi Shafiq said...

tido dlm kls tu wajib bg aku.. haha.. :P

dotblogspotdotkom said...

oba ngantuk nih... tido je....

aliza said...

hahahaha..saya same dgn myaby tuu.
main chat2 kat ketas.

ANATI SOKI said...

petua taknk bg tido time klas.. letak minyak cap kapak bawha mata. nk tutup mata pun takot.. wakakkaa

Azmi said...

zaw nape taknya..memang selalu aku maalkan especialy lecturer yg berstatus 'cik'

zazaw said...

azmi : kat situ dah nampak kegatalan merenyam kauuuuu

ARJUNA.Inc said...

hehe..sy pn ade tips..x nk bgi mngantukk..urut2..tepuk gna jari..bwak biji mta..t konpom x ngantok..hehe

Myra Arshad (: said...

aku cuak nak tenung weh . hahaha

hiro said...

tidur je.

Suhami Ahmad said...

bekosan ke zaw? t atok cubo yo