14.1.11

tolong jangan pandang aku sebelah mata , aku jugak mahu berjaya seperti kauu. huh!!

salam
dear all
ni hao ma?
yey! Jumaat yang ditunggu dah tiba
Jumaat untuk mengadar semua urusan
tidur yang tidak mencukupi
Jumaat yang ramai orang pulang ke Kampung
dan
Jumaat kali ke dua aku tak pulang ke Tanah Air
bajet mcm duduk oberhsea kan?
naseb lah baik Melaka-Seremban bukan satu saat
kalaulah lah aku ada kuasa vetor yang mampap
cakap jer mana aku nak g
confirm boleh jer aku pergi
dgn satu saat jer derr . satu saat tu
contoh kalau aku nak balik Seremban
aku cakap jer Seremban, tuptup aku dah sampai Seremban
pehhh gila gempak siot,
maka ramailah wartawan yang tergilakan
nak kan gambar aku
di dada dada akhbar mereka
dan ramailah yang akan mcm mahu menompang populariti
dgn kuasa yang aku ada :)
gila hiperbola kau zaw? HAHA
hoy boleh tak aku rasa
mcm Melaka tengah turun salji?
gila merengkot sejuk aku tidur derr
dah mcm ulat gongot kena palu aku tidur tau
hiperbola lagi kau zaw? HAHA
gila kau, memang Melaka very the sejuk nyahh
aku nak bangun tidur kalau nak g kelas pun
kena piker dua saat
naseb baiklah aku ni seorang student yang berkaliber
gagah gila aku bangun pagi pagi dan masuk toilet
pehhhh sejukkkkk siot air nyaa
mcm air air terjun Gunung Ledang seh sejuk nyaa
mengeletar segala lidah lidah aku.
kalaulah hari hari kat Melaka sejuk kan baguss derr
tak der lah nanti aku bangun
pagi pagi mcm aku baru lepas bersauna
heh, alhamdulillah kelas baru aku memang okay lah sangat
tapi okay okay nya,
ada nya tapi kan? HAHA
aku mohon ditetapkan segala keimanan bila dalam kelas
Pengajian Malaysia
gila mengantukkkk siottttt
terkedi kedip mata aku mcm
rabbit mintak carrot derr
naseb baiklah Madam tuh org Nogori
ado lah jugak lawak ae :)
aku ni sekelas dgn stok budak budak DL derr
mahu tak panas punggung akuu derr
mereka bapak ai pandai gila gila gila
ala segan segan jer aku masuk kelas tu tau
tapi tak per, aku gagahkan hati aku demi Mini Cooper :)
ada org tanya aku

dia :" subject sem tiga semua lepas ke"
aku : " lepas je pun"

dia : (muka terkejut dan annoy dia)
" hah lepasss, MACAM MANA BOLE
H LEPAS"

aku lagi lah muka terkejut beriak
nak penampar org yg tanya aku tuh
heh,
apa kau ingat aku ba waw dal waw ha sangat ker hah?
pungai gila tanya aku cm tu
aku belajar lah gila
kau tau perkataan BELAJAR tak ? BELAJAR !!!
aku tau lah kau stok stok DL, tapi tak perlu kot
sampai terkejut mcm beruk
kena paksa makan belacan
ngope kau bila aku kata
AKU LULUS SEMUA SUBJECT
apa kau ingat aku ni keBENGAP sangat ke derr?
bengap sangat ke aku sampai kau gila terkejut?
aku tau kau DL
TAK YAH NAK HINA HINA AKU
YANG BUKAN STOK STOK DL ni
fine !!!!
*sigh 500 kali*

dalam sedeh sedeh aku
org kutuk aku sebab LULUS SEMUA SUBJECT pun
bila tengok gambar very the letest cinonet ni
sejuuukk hati aku :)


Wisya kata

" terima kasih sebab ada
yang sudi lawat blog Cik Ja shayeeee . shaayaa caaayangg Cik Jaa
mmmmmmmuaaaahhhh "

bebai derr
happy holiday
:)

25 comments:

areripe said...

alolo, comel betul budak tu,
orang yang tanya soalan tu sebenarnya jealous dengan cara awak. hehe!
chill sebab style and stylow milow!

Adii NakHeran said...

hahaha,,,
sape yang DL tu??
cam good good jeq der,, kehkeh
selamat hari jumaat ^^

Bro Framestone said...

kena pandang jugak ke...

nk men cak2 la... leh pandang 2 belah mata yg terbeliak

auny ngehngeh :D said...

sape yg tanya tu zaw ? meh sini aku sadong kaki dia sikit, biar tersungkur menghidu lantaiii.
cissss ! pantang btul akuu.. :)
sabar zaw, sabarrrrrrrrrrrr

Myaby said...

huyoooo kecik kecik da pandai ade tatu kat tangan tulis zazaww


ngahahahaha

aliza said...

alolowhhh..comey sunggoh dak cinonet tuu.

sabar zaww..org camtu x yah dilyan.
igt dah dapat DL dia bagus sangat ker.

ANATI SOKI said...

hehehe... don;t judge book by it's cover kan? kan? heheheh...

Myra Arshad (: said...

alaaah, takat dl nak kerek2 pejadah. chill suda. kang tuhan tarik balik kejayaan tu baru dorg tau. huhu

all the best babe :)

iKhRam said...

saya paling tak suka bila orang menganggap saya teruk.. kalaupun saya teruk, saya tetap tak suka dianggap sebegitu rupa..

tp saya terfikir.. bagaimana nak menerangkan kepada orang ramai, "ANDA TAK WAJAR MENILAI SAYA TERUK".. bagaimanakah caranya??

jawapannya ada dalam diri kita sebenarnya... sebab tiu muhasabah diri itu penting.. jgn cepat melaatah...k?

selamat berjya k?

Nadia Mashuri said...

hehee.. saya pun minat mini cooper juga..

Suhami Ahmad said...

Haish, abaikan orang macam tu zazaw. Orang ni macam2 kategori. Orang yang zazaw cakap tu jenis pendengki! Buktikan sapo yang paling pandai zaw. Idop zaw....erkkk, atok tetibo emo

shahjiehan said...

nikon model apa?

za petrelli said...

kau pon boleh berjaye zaza. percaye pada diri

hafeez said...

wo hen hoa.....hahahahhaa.....aku pun tak tau betul ka x apa yang aku jawab.... melaka tu panas.....ibarat cabai melaka...so, ko tak yah la harap salji nak turun...hahahhaha...neway, nnti bila dah ada mini cooper, gtau aku..aku nak tumpang..hahhah

cik fatin said...

gatal betol mulut manusia seorang tu bukan ??.....tapi budak tu lg comey..abaikan mulut puaka tu ! :))

NS said...

mulut org ssh nak jaga.

relaksss! chill je ea. =)

Ain Atika said...

bia je orang nak kata apa...abaikan...itu semua sampah..kihkih...terus maju.

epaa chenta said...

sgt comel budak tu :)

padle said...

alala...cumil!!

NICK IRFAN said...

comel jgk baby ni!!! gebu pipi dia.. hehe

Azmi said...

ala skejap je kot sejuk...sikit lagi tunggu a kau.....tidur pakai spender je nanti

PG said...

hehe...akak tgk tajuk pon rase panas je..huhu...xpe2...biar dorg...dan buktikan..pastu bleh r blagak depan dia..padan muke dia! haha!

ARJUNA.Inc said...

haha..nk sjuk eh..meh dtag s.alam..skang ad 4 musim..gegege..nk sume musim 2 pn bley..hehe..

dotblogspotdotkom said...

ambik seme tu as a +ve motivasi.....

Un Phat Lee said...

ini terlampau memandang rendah ni.haihh..