20.2.11

org Kelantan tu jahat ke?


salam dear all
ni hao ma
Melaka panas balik, so hostel pun panas balik
gila berpeluh bangun pagi pagi aaa
mcm dalam tidur pergi marathon pulak rasanya. boleh?
sapa pernah duduk hostel?
kau org mesti tahu kan cam ne life hostel
sapa kawan, sapa lawan, sapa Hang Tuah, sapa Hang Jebat
dulu aku tak pernah duduk hostel
sebab aku terpedaya dgn mulot longkang sape tah
yang kata, life hostel tak seronok, bosan,
kena ikut segala peraturan, tak boleh nak huahua
umo aku 18 tahun, baru aa aku rasa life hostel :)
mula mula memang stok muka aku macam belacan hangus,
belacan pun lagi handsome dari aku kot
tapi aku kuatkan segala keimanan
aku cakap dlm diri aku

"takan selamanya tak nak duduk hostel kan?"

so sekarang dah hampir tiga tahun aku duduk Hostel KPMBM ni
alhamdulillah tak patah riuk lah lagi aku
masih sihat walafiat lah kan
boleh jer aku gelak kuat kuat kat hostel ni,
mulot longkang sape lah dulu kate mcm tu kan?
dulu before aku masuk belajar kat Melaka ni,
99% orang akan bagi pesanan macam ni

"ingat nanti duduk sana, cari kawan elok elok. JANGAN cari orang KELANTAN"

aku diam. aku cakap dalam hati. org Kelantan makan orang ke?

ada lagi pesanan ni hah

"orang Kelantan tak baik, jahat. kau jgn kwn dgn die org doe"

aku diam. aku cakap dlm hati. org Kelantan suka bunuh org ke

tapi bila aku sampai MELAKA ni,
aku cuba jadi berani kawan dgn org Kelantan
yg konon konon makan dan bunuh orang tuu.
naaaa sekarang baru aku tahu.
orang Kelantan tu baik baik belaka deh.
bukan semua orang Kelantan jahat okay.
membe membe rapat aku stok stok Kelantan jugak.
hahahahai waa dah reti kecek Kelate okay.
tapi bunyik macam zazaw-celup-siam ! HAHAHAHA
gila busuk bunyi ae!
selalu kena gelak :| kesian kan? HAHAHA
apa org putih kata
'practice make prefect'

dan sekarang, aku dapat rasakan yang Hostel betul betul buat aku berdikari.
dengan kawan kawan yang caring dan gila gila.
dah buat aku rasa seronok.
tipu lah kalau aku kata kat hostel ni,
aku tak pernah kecil kecil hati kan.
tapi tak pa. aku lepak chill.
tak suka gaduh gaduh.
masam masam muka mcm asam keping tu semua.
jumpa semua org aku senyum ape.
buat masa sekarang orang Kelantan tak pernah bunuh dan makan aku lagi :)
so hidup Kelantan. tibe tibe

heh
esok kelas
Finance
Product
Econs
Fiqh Muamalat 2
tak ada
madam madam tersayang aku
bermesyuarat kat UIA
giiilaaaa HEAVEN okay !!

*aku pun tak pasti kenapa aku buat entry pasal org Kelantan
HAHAHAHAHAHAHAHAHAAHHAAHA :D

23 comments:

auny ngehngeh :D said...

aku org kelantan pertama yg akan penyekkan kauuu kalau kau berani KENT*T merata-rata :)

aliza said...

eden tak bape nak suke ngan org kelantan nie sebenrnya..hehe..tpi mmg btol lah tak semuanya jahat kan zaw.

Anisa Hang Tuah said...

yang pastinya,org negeri sembilan macm zazaw cantik & baik :D

Botak said...

Hostel adalah tempat paling berpuaka dalam hidup..
Lebih baik duduk rumah., lagi best..
Hahahahaha... :))

Adii NakHeran said...

ambo buke ore klate,,
tapi mmbr2 ambo ore klate baik2 blako,, nk cakap jahat,,, orang KL pn ada jahat,,

Suhami Ahmad said...

ado ado dongar koba....orang kelantan ni berpuak-puak...tapi tak sumo cmtu kan...x baik hukum semuo

zazaw said...

auny : berani kau penyetkan aku ?

zazaw said...

aliza : HAHA . dgn org Seremban , cik okay kan? hihihi

zazaw said...

kak nis : kahkahkah. cantik celah mana tahhh. HAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAH

zazaw said...

botak : wa rasa hostel lagi gempak doh

zazaw said...

adii : HAHAHAHAHAHAHA . seteng seteng jer jahat kannn

zazaw said...

atok : seteng lahhh atok . tapi zazaw tak suka kwn dgn org berpuak :)

Fahim 'n Alin said...

x semua klate jht..kn?

pakcik gumbira said...

oh, slm kenal

izzati said...

hahaha mane ade la zaw
org pantai timur baikla

padle said...

awek aku orang klantan..
xde apape mslh pon...

zazaw said...

fahim : yehh tahu takper . yg perempuan dah lah cantikk cantiksssss

zazaw said...

izzati : hahaiii baik mcm kauu kan kan kan . <3

zazaw said...

padle : ade aku ckp awek kau ? tak adaa kann kann kann. hehehe

Nadia Mashuri said...

berkawan biar beribu kn..
=)

hafeez said...

hhahaaha....sometimes ada ja dak kelantan yang baik...kdg2 tu ada yag macam siot punya perangai....malas nak burukkan...cma try to experience urself....lau dapat yang baik, bersyukur la....btw, madam2 ko dah smpi uia...ko bla lagi???hahaa

Myaby said...

org kelantan ok lew tp x bole nk geng sgt. ngahahahahha.

PG said...

perghhhh...mane adeeee laaaa.....dorg cume bekeng skit jee...xde la smpi tahap jahat...