17.3.11

jom makan durian. HAHA

salam semua
jum makan durian! dekat dusun aku durian dah gugur
aeiiiii sssedappp nyahh
kalau yang tak makan durian kan
jangan berani langkahkan kaki kat rumah aku
sebab satu rumah aku bau durian
dalam bilik aku pun bau durian. habis hilang bau perfume aku
tak guna !
tapi durian tu banyak 'gompong' aa
sebab nya kan tu ha beruk mak nyeaaa punya pasal
sungguh haram jadah punya beruk
rasa nak kick kick jer
imagine lah beruk bukak durian?
aku yang manusia ni pun failed lagi bukak durian
celah kekek mana tah, beruk beruk tuu dapat parang
kehairanan amve !
okay kelakar. aku gelak besar bila imagine
apa tak kelakar? memang tak kelakar pun :D
tapi tu lah kan
setiap makhluk Tuhan ada kelebihan nya
habis melenjan lah aku makan durian kan kan kan
aku kena makan puas puas durian ni
nanti balik Melaka
tak dapat dah nak manja manja makan durian kan

durian ni aku google je,
tak ada keja aku nak bawak camera masuk dusun

aku tak pasti kenapa jadi cam ni
ikut kata auny
kalau nak putih letak kapur kasut
yerrr kerrrrrr ??????

semalam aku masak kuey tiaw kungfu
ikut kepala aku, aku pernah order cakap mcm ni

aku :
"Makcik kuey tiaw watchaa watchaa satu"

makcik :
" err apa nak?"

aku :
"kuey tiaw kungfu mak cik"

kawan aku gelak lekah lekah
halah saja jer pun nak bagi makcik tu pening kepala
okay tak kelakar punnnn :D
maka aku google lah segala kuey tiaw kungfu
tanya orang sana sini kat fb
dapat lah resepi kat kawan aku tu kan
lelaki doh! bapak pandai masak
segan kot aku sebagai perempua yang
agak kurang pandai masak!
ahh lantak lah
bukan nya aku tak reti masak langsung kan? kan? kan?


BACKSPACE aku buat hal
tak boleh tekan
memang nak kena ni
haiiiiiyeeeee

15 comments:

Rahimah Ramlan said...

zazawwww, dah musim durian kah skrg??? owhh tidakkk...rindunye nak makan durian yg ada package RM9.00 eat all u can tuu!
kat brunei ni xde package camtu kot?
sob..sob..

Adii NakHeran said...

sedapnya,,, durian2x,,,
alamatnya dia nak minta laptop baru,, hahaha

Anisa Hang Tuah said...

zaw..durian kat sini sedap2 tauu.murah lak tu..mai sini
:D

apek poyo said...

alahai zaw..mkn dian tak ajak den..walaupun ko tak pandai masak tp zaw ado gak usaha..huuhu
sodap tak tu?

aunyasyuhada said...

amve bukak je entry lu yang ni , amve dah bau durian.

TAHNIAH okayy,
pengaruh durian yg sgt kuat .

:)

aliza said...

nakkkkkkkkkkkkkkk!
lame deh tak makan durian.

ainfarahin said...

patutla auni tny ko phl keow tiau kung fu kt wall ko....
blajo masak upenye....
hahahahahaha...cyalah baby!!

ckp sal durian.....
asl kt umah ko lambat erk...
durian kt umah aq dh abes lame dh....
tp kn zaw......aq gian ag weyh...
naek ni bwk weyh...heheheheh
leh ahhhh....pliz...!!

najihah sahami said...

haha..wachaa wachaaa datang cnie...adeh.....

Nadia Mashuri said...

sedap nya durian..
nak jugak..

Anati Soki said...

weyh.. pe g.. tarok la esepi.. bleyh aku nk try

Anati Soki said...

weyh.. pe g.. tarok la esepi.. bleyh aku nk try

Al said...

kg kt mane?
nk pi try durian gk

Suhami Ahmad said...

atok baru boli deghoyan, sekilo 8 hengget...baru beli 2 bijik kena bantai 30 hengget..last2, ado 4 ke 5 ulas yo dalam isi deghoyan tu...macam nak kungfu2 yo pakcik jual deghoyan tu

tomato said...

sedapnye durian !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mengidam plak.. :P

iKhRam said...

hahaha
lopeh ni ada lo yang sominggu makan tempoyak.. hahaha