15.3.11

Negeri Sembilan tanah bumi tercinta :D HAHA

salam semua
aku rasa sunyi sangat cuti kali ni
sebab nya tak da sapa sapa pun kat rumah
kawan kawan semuaa nya ada kelas :|
semua tengah ada kelas
yerlah sebab kerajaan kan dah selaraskan cuti
padan muka aku. HAHAHAHA

saya kan dah selamat sampai kat Tanah Negeri Sembilan
disambut oleh paluan kompang dan percikan bunga api
*peeccuu peecccuu*
okay tipu. siapalah saya orang nak sambut sedemikian rupa
kan kan kan
hishh nak marah ni
terasa bengang dengan sistem pengangkutan di Seremban
kalau aku boleh jumpa Manager dia
aku lempang kiri kanan muka dia 100 kali
sungguh lah hai menyusahkan aku
mementang orang dah tak balik Seremban satu bulan kan
meraka boleh mempermaikan perasaan aku tau
geram ni. geram sangat.
boleh pulak bus tu tak drop kat Terminal Two
dia drop kat Terminal One sahaja.
dah lah MakLong menyambut
kepulangan aku kat balai ketibaan Terminal Two kan
memang terpaksa lah suruh MakLong turun balik kat
Terminal One menempuh kesesakan lalu lintas
yang kronik kat Seremban sebab nak ambik aku
sungguh lah pengurusan ni cakap macam keling!
kejap turun sini. kejap turun sana.

aktiviti mabuk mabuk dengan kengkawan
tapi bukan dengan bff
tapi dengan kawan sekolah rendah & menengah lah kan
lepas dah jumpa tu kan
ada lah mulut sial berbaur longkang main sindir sindir, kutuk kutuk
dah lah lama tak jumpa kan
cuba bila berjumpa tu memaniskan segala mulut
ini nak bercakap benda busuk busuk buat apa tah kan
sungguh aku rasa macam sedikit menyesal terkilan terasa semua tu kan
aku harap kalau 'dia' terbaca benda ni
baguslah kalau TERASA
penat dah wey jaga hati orang kan?
memang aku ni suka memendam perasaan. accececececece

esemen terhenti di tengah jalan
sebab susah sangat
naseb baik in group, kalau sorang sorang
mahuu 100 hari demam tak bangun :D
test, quiz, presentation
udara tolong tolongggggggg
sapa nak tolong adinda buat esemen?
meh kat adinda meh
nanti adinda balas dengan kasih dan sayang
huahuahuahuahuahua

26 comments:

aunyasyuhada said...

jangan nak demam 100 hari sangat lah . penat nak jaga kauuuuu kang

Myaby said...

huyo. da ade terminal two meh?

ternyata da lama bebenor aku tinggalkan bumi seremban

oh lupe. i da tua. sob sob sob.

Cikgu Fikri said...

assgment terhenti tengah jalan?
susah sgt?
subjek aper tu weh?
huhuhhuhu :)

iKhRam said...

den pun owang pilah yo !!
proud to be n.sembilanian!!

DaK CoMoT said...

heheee apa yang paling bestttt kat nogori sembilan???comot xpenah pegi lagi neyh...^_^

apek poyo said...

singgah tlg zazaw

aliza said...

nnt g n9 leh lah jumpe ekau yer zazaw :)

Nadia Mashuri said...

huhuuu..
sabar je lah ye, menghadap esemen tu..
=)

Anati Soki said...

bayangkan anati soki yang jadik geng paluan kompang tuh.. smabil bertempik.. yeay.. cik zazaw balik..smbil pgg banner.. we miss u zazaw.. wakakkaka

Myra Arshad (: said...

haha. mak aii, kuat berleter la macik ni :p

terminal one ke terminal two ke, yang penting, sampai jugak kat n9 tercinta tu. hahahha

Rahimah Ramlan said...

beshnye balik kg..
akak jelessss!!!

nak balik jugakkkk~~~

zazaw said...

auny : halahhh, kau kan sayang aku lebeh, bila aku sakit. kau kenalah jaga kan :)

zazaw said...

kak b : baru jer buat nyaa punnn :)

zazaw said...

fiq : tak der lah terhenti sangat . ni dah sambung balik. esemen finance :|

zazaw said...

ikhram : tapi den tak duduk pilah . hehe

zazaw said...

dak comot : haha. entah lah. zazaw failed bab bab menarik n9 neh. kahkahkah

zazaw said...

apek : halah, suruh tolong betul2 kang kang

zazaw said...

aliza: jom jom jom .....haha

zazaw said...

nadia mahsuri : ni naseb baik ade sisa kesabaran . HAHA

zazaw said...

anat : banyak berangan kau ni. huahuahuahua

zazaw said...

myra : kalau kau jadi aku, mesti kau pun bengang jugak.da lah hujan . habis basah au

zazaw said...

akak rahimah : naseb lah duduk lama lama kat Brunei tuuu . HAHAHAHAHAHAHAHAAHAHHAHA

ARJUNA.Inc said...

haha..mne yg mlut bau cm longkang 2 pn..bgi je pnampor laju2 knan n kiri 200x plak..haha..

aNiS aNiSa said...

mcm tension ja??sabar ya..

hidup ini sentiasa penuh dengan dugaan yang sangat menguji kan~=)

Zaza said...

dlm seumur hidup syae, sy pernah pi N9, sekali je..

Suhami Ahmad said...

wah...memang...sekarang ni somban selalu jammed