19.3.11

pernah pergi pasar malam tak? HAHA

salam hari Sabtu semua
eh kau orang suka pergi pasar malam?
aku suka pergi pasar malam
pasar malam syurga segala jenis makanan
kalau sampai dekat aku
nak pergi pasar malam kan
bawak lima hengget tu memang tak cukup
ini nak beli, itu nak beli kan?
dapat pula sekarang ni, harga barang naik kan
memang aku rasa loser gila lah bawak lima hengget pergi pasar malam
dulu masa aku kecik kecik
abah bagi lima hengget tu dah kira syurga tau
sekarang tak dapek doe
beli ayam percik seketul rm2.50 ngan murtabak 2.50
habis lima hengget aku. kot lah dapat murtabak rm2.50 tuu kan?
di samping dapat membeli belah
pasar malam ni dapat jumpa kawan kawan lama
sepanjang aku jalan kat pasar malam tu
tak putus putus manusia senyum dekat aku
kot lah aku pakai baju koyak ker apa kan
balik rumah aku pun mem prosess lah minda yang
dah pelupa sebab makan semut banyak ni
lahhh Junior junior den upo ae
yolah sokarang ni den tengok komain cantik handsome ngoman memasing
dulu alahaiii selebet ! HAHAHA
lagi satu dekat pasar malam tu kan banyak jual segala baju
selendang tu semua
aku memang tak der hal lah kalau nak beli barang barang
cop pasar malam tu semua kan
janji dapat tutup segala badan dan kepala kan
tapi kalau selendang tu dijual bersebelahan
dengan gerai ayam percik tak macam cibai pulak kan? HAHAHA
tak strategik langsung tempatnya
aku kalau selendang dah ada macam macam bau
sumpah aku tak beli lah kan. gila apa nak beli selendang bau ayam percik?
kot dapat makan kenyang gak perut aku

gambar ni aku google jer
nak tangkap gambar kat pasar malam
ramai sangat Bangla pandang pandang
malas aku

hell lah balik Melaka ni
idop aku mesti tension gila
esemen tak siap lagi. dengan teater muzikal segala bagai.
aku masuk teater muzikal?
gila kelakar macam haram!
aku ikutkan jer lah
karang kalau tak join tak fair pulak kan?
layan kan jelah.
dengan quiz, test. montage tok kolej pun tak siap lagi
hampeh lah wey
nenek tolong upah bibik yang
berpelajaran untuk jaaaaa satuuuuu !!!!!!!!!!!

17 comments:

Myra Arshad (: said...

aku suka beli taufufah kalu kat pasar malam. hehe. lagi satu, pasar malam pun bole jdi tempat gathering. dah bole jumpa semua :p yer dak ? hihi

aliza said...

kalau g pasar malam eden mesti kena beli ayam goreng..tak pat yg laen pun takpelah.hehe

Anati Soki said...

anat kalau g pasar malam.. pegi tempat jual baju, tudung2, shawl2.. sbb murah2.. wakakakakaka.. terpesong niat nk g pasar mlm

fara said...

suka jugak pergi pasar malam ,
dekat tempat kita isnin lah .
perghh , tak payah ckp banyak gila .
sampai tk sanggup nak makan , hahaha

Anisa Hang Tuah said...

kalau pegi paso malam,mesti beli ayam percik,air tebu & semua makan makan
i lep makan makan makan dan makan.

aunyasyuhada said...

tapi hakikat nya kalau pasar malam kat melaka , atau dlm erti kata lebih tepat, pasar malam yg dekat ngn 'KOLEJ KEDIAMAN' tuhh..

zazaw takkan pegi.
sebab malas nak jalaaaannn kakiiiii.

disebabkan zazaw malas nak jln kaki g pasar malam, walhal dia sukakannya..

jadi nek pah , tolong upah org gajiannn semata-mata utk jln kaki pergi setiap pasar malam yg ada dekat melaka tuh .

sekian terima kasih.

* ehh.pnjg nye komen aku ? haha *

Lilyel said...

Hi,

I am doing a survey about blogging for my project paper. So, if you don’t mind, please fill my questionnaire.

https://spreadsheets.google.com/viewform?hl=en&pli=1&formkey=dGlZbzRKVmtxWWhPOWt3c0hIdzF5T0E6MQ#gid=0

Thank you.

regards,
Lily

KizZ said...

Hee...Kiz adalah orang yang giler pasar malam which mean tiap-tiap minggu kitorang akan pigi pasar malam pastu bli macam-macam itu ini itu ini...benda wajib??Of course lah ayam madu,YUMM YUMM!

apek poyo said...

hahahaha..pasar mlm pun standard laa..
ni bibik skrg semua terpelajar la..
tp kos yg diorg study lain sikit laa..ekeke

Myaby said...

aku jrg pegi pasa malam

tp mende wajib aku beli ialah kopok lekor.

kehkeh

Rahimah Ramlan said...

pasar malam??

apa itu pasar malam??? (sambil buat muke eksen)

apik pehe said...

hehe..pasar malam la tempat apik nga si dia beli makanan..kami beli karipap besar dengan nasik ayam..

iKhRam said...

??? teater muzikal?? apa citer ni zaw?? tu pun ko dpt kat pasarmalam gak ker??

jawab jgn tak jawab?

zazaw said...

auny : ituu jauh lah gila . tekangkang jalan lahhhh

zazaw said...

akak rahimah ; yer laa kan . Brunei mane nak ade pasar malam ni semua . HAHAH

zazaw said...

ikhram : haah lah teater muzikal. kena perfom . huahuahua

Suhami Ahmad said...

psttt.....

http://anaknegori.blogspot.com/2011/03/cucu-pilihan-atok-ke-6.html#more