6.4.11

harus bangga dengan nama sendiri. HAHA

salam semua
aku admit nama aku panjang berjela jela
suka hati aku lah nak nama panjang ke pendek kan
dah mak afak aku nak letak nama aku tu suka hati lah kan

nak jadi isu dekat sini, masa aku sekolah dulu
ada sorang cikgu aku. India keturunan nya
dia boleh marah aku dekat depan kawan kelas sebab nama aku panjang
macam singga lapar dah aku tengok muka dia masa tu
bersungguh sungguh habis die marah aku

babis sungguh bila mengenangkan nya
aku pulak boleh bantai menangis
alah apa ada hal, zaman kecik kecik kan
menangis kat sekolah tu adat lah

aku tengok tak lak patah riuk tangan cikgu india tu tulis nama aku
start dari hari tu, aku benci cikgu dan takut dengan cikgu tu
ada ke patut dia marah sebab nama aku panjang. hell lah
tak masuk akal punya keling porenggeee
tiba tiba aku jadi benci dengan nama sendiri
macam macam benda keluar kat otak aku

" kenapa abah dengan mak letak nama panjang panjang"
" aku tak suka nama ni. tak sedap"
" sebab abah dengan mak letak nama panjang sangat,
aku dah kena marah"
" aku benci dengan nama ni"

masa tu kan kecik lagi. fikiran pun sangat lah tak matang lagi
bila orang tanya nama aku, mesti aku tak jawab
aku akan kata nama aku
"tak sedap. dah tak payah tanya"

hari kehari bulan ke bulan tahun ketahun
usia menginjak dewasa. eceh eceehhh
aku rasa macam bersyukur
dengan mak abah sebab bagi aku nama yang
enak dan sedap didengar sampai tak boleh makan.

last last sampai sekarang ni
aku rasa memang bangga dengan nama
NUR ZAYYANI ZALIKHA BT ABDUL WAHID
di pendekkan jadi ZAZAW. kau panggil aku ZAZAW
kira kau panggil nama abah aku sekali tau.
power kan? HAHA
sampai dekat Kolej, bila aku kenalkan nama aku.
"aku ZAZAW"
(shake hand)
orang dahh macam "errr SASAU"
kahkahkahkahkahkahakah.


aku rasa ni entry ke dua aku cerita pasal full name aku
terima kasih mak abah. saya bangga dengan nama ni.

okay dah jadah apa aku cerita pasal full name aku ni kan?
layannnn
bai :)

23 comments:

noraliza said...

saya bangga dengan nama saya juga..nama penuh zazaw sedap ar..hye nur zayyani zalikha..tapikan cam jauh jer panggil zazaw..ada cerita di sebalik nama zazaw ker zaw?

Anisa Hang Tuah said...

name saya anisa hang tuah
nama bapak saya hang tuah

hikss

Anonymous said...

saya jugak bangga dgn nama sndiri.. ahaaakkss.... hehehhe...

Suhami Ahmad said...

Mohd Suhami Ahmad
Atok bangga dengan nama tu...klasik...

:)

azalia hjsalleh said...

i banggan dgn nama sendiri ;)
but for short azaliahjsalleh
kdg2 org ingat nama i azaliah
rasa seksi jaaaaa

zazaw tuh unik taoooooo !

Al said...

xdelah pnjg sgt pon
ok la 3 pkataan

lawa ape nme tu

iKhRam said...

jgn la marahkan ciktu tu.. die bergurau jer walaupun mukanya nampak serius..!! saya cikgu saya tau la.. !! hahaha..

iKhRam said...

jgn la marahkan ciktu tu.. die bergurau jer walaupun mukanya nampak serius..!! saya cikgu saya tau la.. !! hahaha..

Myaby said...

kesian anak buah aku. nama dia kan

Musfirah Raihan Binti Nor Amani Mazran.

Nama bapak die yang panjang. wkakakakakakakakaka.

Myra Arshad (: said...

peehh. ni first time aku dengar real name kau. hihi. sedap jer. but im prefer to call zaw. comel kot >.<

zazaw said...

AKAK aliza : HAHA . ceritanya memang ade . kalau telek balik. memang tak jauh pun lari :)

zazaw said...

kak nis : saya zazaw (shake hand) haha

zazaw said...

atok : yeh sama sama bangga :)

zazaw said...

lya : celah mane unik nya ntah :D

zazaw said...

AL : tapi tecer tu kata panjang . hiksss

zazaw said...

ikhram : sooryy sir :)

zazaw said...

kak b : ceh. amboi2

zazaw said...

myra : comel gila kan kan kan . HAHA

padle said...

saya MUHAMMMAD FADHLI BIN ROSLI..

panggil saya PADLE...

^_^

Anati Soki said...

kehehe.. nama anat nih.. banyak org igt nama hindu ok.. demmmmm.. anati tuh mcm nama hindu.. tapi takpe. anati soki bagga ada nama cmni.. sbb tak ramai ada nama cm nih. muahahhaha

Zaza said...

klu ckp pasal name sendiri ni kan.. dulu waktu kecik2 sye x suke sgt name sye, tp skg sye dah in love with my own name. hihi

syafiq roslan said...

aku bace pown naek menyirap lak...ngan cekguu tue....x patot betull.....

syafiq roslan said...

aku bace pown naek menyirap lak...ngan cekguu tue....x patot betull.....