31.5.11

mak guard

salam semua. zaman sekarang perempuan pun dah ramai jadi mak guard ye dak? tu hah dekat Kolej aku berlambak perempuan jadi mak guard. yang okay tu syukur alhamdulillah lah aku ucapkan. baik. cantik. amboi bergaya sakan dengan eye shadow sikit, liptik sikit, blusher sikit, maskara sikit. aku pun tak make up macam tu. tapi lantaklah dengan karenah suka make up dia. janji dia baik.

yang nak jadi isu dekat sini dengan perangai sorang mak guard dekat Kolej Kediaman aku. perangai dia gua cakap sama lu orang memang tahap nak sumbat selipar toilet dalam mulut dia je. bajet good good je. marah itu ini. macam haram. dulu ramai yang kata dia tu bla bla bla bla bla. mulut jahat. gua baik. nenek gua tak ajar gua biadab dengan orang tetua ni. gua tegur dia cakap 'assalamualaikum. mak cik dah makan' sampaikan dia cakap gua BODOH pun gua macam 'errr dah kenapa orang tua ni' nenek gua pun tak pernah nak cakap gua ni bodoh. dia pulak sesuka hati cakap gua bodoh kan. tak pe gua maafkan lagi masa tu. gua buat lepak je. tegur dia macam biasa. hormat menghormati sesama manusia kan.

tapi bila dia kata gua dengan geng geng gua ngumpat dia, cari gaduh dengan dia, sampai bagi tahu warden sebagai. part tu memang panas berapi rapi sampai kena mintak pili bomba siram gua tau. hek eleh dasar tetua betul lah. ramai dah kena dengan tetua tu. apa ketidaknya tetua tu kan period sepanjang tahun. tu yang kerja nak marah anak orang.

lepas tu boleh pulak berlagak yang tetua tu jawatan paling tinggi dalan dunia. berlagak. sampaikan diri tu tak sedar yang dia tu kerja apa dan jadi apa. serius gua meluat dgn lu wahai *****h h*****g. aku bukan nak mengutuk dan menghina golongan org yang jadi guard. serius tak terlintas langsung. tapi disebabkan tetua tu. huh bengang berapi tau.

mesti ramai kan kau orang yang anti mak guard dengan pak guard? mesti punya lah.depa ni memang bajet good good je. dah jadah apa gua cerita pasal mak cik guard entahlah. HAHA.

okay bai :)

16 comments:

jaja kamarul said...
This comment has been removed by the author.
jaja kamarul said...
This comment has been removed by the author.
jaja kamarul said...

bukan setakat kt kolej zazaw je . kat sekolh kita pun mcm tu jugak . bukan setkat memrh je . smpai menfitnah ank orng buat keje bukan2 kat sekolah . smpai la makbpk budak2 tu dtg . err --"

tapi sekarng da tak de sbb pihk PIBG sruh tuka .. hahah ! AMAN SEKARANGG !!!

aunyasyuhada said...

aku pun tak suka guard kolej kediaman akuu . wuwuuuuuu

noraliza said...

hahaha..zaw dulu akak masa mula2 belajar masa dok ostel dulu pun ada sorang mak guard yg sepesen cam mak guard tmpt zaw tuu.

Miss b said...

mak gad kat utm sume cun baik! walaweh!

gadis picses said...

umu pun xsuksa mak guard kt ostell. berlagak nk mmpus.. lallaa.... i hate u.. heheh

noraliza said...

zaw akak dah log in blog lama,,ikut cara zaw dah leh di guna pkai..maceh2..toink2 :)

iKhRam said...

kan sabar tu lagi baik.. teruskan bersabar,k?

p/s - den dah ado kek sogomban ni ha!! hahaha

ARJUNA.Inc said...

sbar je l ak..jgan kata ni mak guard uitm lak?haha...mak guard uitm sies ok..mnyakit kn hati..hahaha

azalia hjsalleh said...

kena byk sabar
kat tempat kita pun ada gk guard yg kerek

ainfarahin said...

hamboi.....sakan wat stori sal dye...
hahahahahahaha.....
lau dye bace....kembang idong siap kuo asap kt telinge ag...

zazaw said...

auny. ummu. ain : tu mak guard kolej kediaman lu lah yang kerek nak mampos. naik sem kita bakoo die weh. kahkahkahkah. aku harap dia diberhentikan kerja.

zazaw said...

sir ikhram : HAHA. ni tengah bersabar separuh daripada iman tau. kehkehkeh. wow Seremban. boleh belanje mcd. kehkehkeh

gadis picses said...

hahahaha... kita bako jew.... heheh.. naek sem jgn lupe bwa minyak tnahhh.. nk bkar kn.. hahahah

Suhami Ahmad said...

atok penah jumpa...tp xpelah, dah job diorang cmtu kan...klu sume x takut ngan mak guard, nnt ramai lak yang mau langgar disiplin