2.6.11

bil elektrik punya pasal

salam semua. memandangkan kerajaan dah keluar perintah bil elektrik naik semalam. peh gua cakap sama lu. gua pun terima tempias nya. kesian gila okay. mana dah boleh online 24/7 dah. jadah lah. dah macam banduan kena kawal sebagai dengan NekPah.

tapi tak pa. aku ada alasan baik punya. "nek ni lah time ja ada kat rumah. biar lah nak naikan bil elektrik lambung lambung. karang ja da balik Melaka. bil elektrik rendah. tak syok" okay NekPah jeling aku ikut ekor mata "banyak lah kau. nyemendang kau nak balik Melaka kopak aku dengan leptop kau tak tutup 24/7 tu" pehh sentap ni. sentap.

tak ada nya aku nak ikut seruan kerajaan suruh jimat kan elektrik. lantak lah leptop aku. sukati aku lah lah nak on berapa lama. HAHAHAHAHAHAHA. nanti bila aku dah kahwen ada rumah sendiri mahu kopak poket aku dengan bil elektrik sebagai tu. ishh takut lah nak kahwen macam ni.HAHAHAHAHA

kura kura gua dua dua mati. gua gagal jaga mereka. semoga kau tenang wahai bimo dan bomi di alam barzakh sana. mula mula bomy mati kena denggi. ada ke kura kura kena denggi wey? speechless. PnMilah dengan bersungguh sungguh nak sampaikan berita bomi mati "ja. bomi dah mati. kena denggi sebab ada jentik jentak dalam bekas dia" gua macam 'jentik jentak' bukan sepatutnya 'jentik jentik' ke? gua gelak guling guling. sampai ke tua nanti lah gua bahan jentik jentak dekat dia.


okay bai.

13 comments:

intanlove said...

my anak angkat dah mati? haih sabar2. nanti ada jodoh kita berbesan ye. nk bela apa sem dpn. hehehe

Anati Soki said...

aik? kura2 boleh mai sbb jentik2.. ? hehehehehe

sama ar kita.. aku mmg takkan ikut la suka seuran jimatkan letrik jadah tuh.
rasa rugi kot kalau aku tutup laptop aku .muahahahaa

aunyasyuhada said...

bil letrik umah aku naik 3 kali ganda since aku along ngn jiha balik . abah aku bising ibarat dr nilai sampaiii seremban boleh dgr :(

za said...

takziah utk kure2

Wanie said...

sblum lektrik naik pn bil dh melambung..ni naik lg, abeh la..jgn hrap la nak jmat..haha..gne mcm besa je..

noraliza said...

ada pulak denggi mati sebab drnggi..pelah zaw..hahaha

tuulah kerajaan nie tahu naekkn harga2 jer..kopak2

Suhami Ahmad said...

aiyo, sedekahkan Al-Fatihah...

HonEyBuNNy said...

ala....dah mati...

sedihnya.....xpa..nanti beli lain eh...;-)

al-fatihah...

NICK IRFAN said...

kura2 pun leh kena demam denggi ingatkan manusia jer

Miss b said...

denggi berdarah la tu.

xpon keracunan makan jentik jentak. eh?

chemay said...

haha tiba-tiba ada jentik jentak pulak..
n tahniah+takziah la dekat kura2 tuh sebab jadi kura2 first kne denggi.
:)

apik pehe said...

aikkk..kena demam jugak?

jannah latif said...

jentik jentak??? hahahahaha *adeh,sakit tulang sum2 aku..