29.8.11

SELAMAT HARI RAYA MERDEKA SEMUA :)

salam semua. hai saya sudah berada di Tanah Kelahiran Negeri tak cukup sepuluh. MakLong and Kak Mimi yang jemput sayaa dekat Melaka hari tu. dalam renyai renyai hujan ketibaan kebalikan saya dikampung disambut. oh zazaw kenapa ayat awak kecelaruan?

aku dapat tau. ada orang tu beria ria nak sambut raya meriah riah riah. tak pernah pernah kacau dodol, bakar lemang sebagai tu tetiba raya tahun ni abaaangg nak buat semua benda tu. habis dikerahnya tenaga kami semua. lolah gua cakap sama lu orang beb. tapi seronok.

nak tertanggal tulang temiulang ni rasa di hati. tapi apakan daya naseb baik mengenangkan raya dan mengenangkan apa tu orang cakap? ha pengalaman baru. last buat dodol masa darjah lima kalau tak silap :D okay sila kan melayan gambarkan yang banyak ni kan :)

dan haruslah dimulakan dengan tuan direktor Filem 'Mengacau Dodol'


hai cik kaled, hai abangg, dan haii abang din. oh penat ke? leklu
ni baru yang lembik :)


ini atok banyak gagah. hmm dia dah macam atok sendiri dah
assalamualaikum atokk samad aka tok dalang dalam cerita upin ipin :D


kacau jangan tak kacau. sudah menampakan hasil kekerasan dan kepayahan!


dia ni konon konon je
"ja cepat lah amek gambar ema"
okay fine beby

aik abaangg dah penat. ema boleh senyum
kan dah kata ema acah acah kacau tu sebab dia boleh senyummm
kehkehkeh


ni budak icha ni pun nak jugak sekaki. ade ke die makan sup telur depan aku.
aku bab bab telur ni no satu. heh.


sambil mengacau dodol. sambil menganyam ketupat
oh saya suka suasana ini :)


tadaaa ! ketupat yang BUKAN aku buat
sungguh Loser aku rasakan sampai sekarang aku tak reti menganyam =,=


oh ini dia atok samad super boleh.
dan Pak Long yang super boleh jugak :)


eh dah malam lah. after magrib. solat, 100+ sebotol
zazaw sedia menjalan kan tugas . ketat wa cakap sama lu beb
rapuhhh tulang temiulang


okay siap. letak dalam tempayan dodol
nyum nyum nyum
sumpah sedap. mungkin sebab berkat aku buat kot
blaa lah zaw. perasan !

akhirnya siap jugak dodol. ni baru buat tadi (AHAD) eh eh mana gambar saya yer? hikhokhikhok. ni lah aku ni ha. eh macam mana nak bagi hidung jangan kembang dua mangkuk ek?


okay dikesempatan ini. zazaw wahid ingin mengucapkan selamat hari raya merdeka. maaf zahir sahaja. batin tidak ada :) minta ampun dan maaf kalau terkasar bahasa :) raya jemput datang rumah yer. okay lah bai :)



9 comments:

azalia hjsalleh said...

hamboi meriahnyaaaaaaaa ;)

iKhRam said...

sokagahng ni kan, kalau maleh nak buek dodol ko, lomang ko.. boli yo topi jalan kek terachi ko, pilah ko..

tapi tak la sodap macam buek sendiri..

selamat hari raya zazaw..

apek poyo said...

huhuhu..sakan la mengayuh sampan dalam kawah

Far8 budak baik said...

haha! pehh wat wat
rajin tu kacau dodol..
rajin gile..
bolehh wat isteri dah ni..hahaha!
selamat hari raya zazaw..
pung pung pung
bunyi mercun

wan azie said...

best...best...


ni baru la dia mood raya....

auny aizie said...

eh tu atok yg depan rumah mak long tu ehh ?

ichaaaaaaaaaaaa cute gilaaaa !

Tetiba aku dgr ada org kat bawah jerit " esokk nak g rumahhhhhhhh zazaaaawwwwwww "

jaga jaga lah kau jahh

syakey said...

wahhh,sakan semua orang nak kacau kuali tu. hahah

slamat merdeka rayaa!!!

sitihanisahali said...

mase arwah atok sye ade,die selalu buat dodol.selamat hari raye :)

Myra Arshad (: said...

zaw buat muka comel sikit ;p