31.12.11

Kenangan Sejarah 2011 aku.


assalamualaikum semorang. sedar tak sedar dah hujung 2011 dah kita kan? rasa sedih je nak tinggal 2011 yang sangat banyak kenangan. 2011 tu lah aku tamat sem lima. tu yang rasa sedih banyak. ada yang sedih ada suka. kesimpulan macam macam rasa ada. lets the picturesssss describe everything :)


(gambar tak ikut susunan hari tarikh bulan sebab aku malas nak susun. HAHA. ini adalah sebahagian. ye sebahagian gambar 2011. sesuku gambar should be nice kot. err 1/100 gayanya. tak larek den nak bongkah satu satu folder. ponek napeh den. so enjoy yaa )


siapa yang dah ikot blog ni. mesti tau apa jadi dekat gambar ni kan? pertama kali dalam Sejarah hidup lah sangat tak beraya dengan family. anda yang terasa nak baca konon konon Sejarah pertama kali tu, boleh lah agaknya refer link ni hah 'hari raya di perantauan'


ini adalah classmate aku untuk final year sem 5 2011 bagi kos Islamic Banking and Finance at Kolej Profesional Mara Bandar Melaka. heran aku kenapa gambar ni jadi gegar gegar. tapi tak pelah. janji ada jugak ngoman nak dijadikan kenangan. nak nyedapkan hati sendiri sebenarnya. HAHA


well well well Photoshoot lah sangat kan? dekat kebun sapa tah kita orang terjah. tapi kebun tu walah cantik sangat sampai ada lembu. lepas tu balik pukul lapan kena tahan dengan warden. the rest story biarlah kami yang simpan. HAHA. kenangan tu okay. yer kenangan 2011 ! HAHA



oh untuk ini adalah Pogram Anak Angkat anjuran MPP KPM BM di Sungai Kuali Kuala Kukup.


seronok bila berkumpul dengan family. yer lebih tepat Gathering Family !

hehe. apa ingat Family jer ke nak ada gathering? kengkawan pun nak ada jugak sebenarnya. tu lah Pantai Port Dickson lah sejarahnya bila ex Sendayan berjumpa sakan melepaskan rindu dendam lah sangat buat bbq sampai Izzati demam demam. yaALLAH penat nyaa masa tu hanya Tuhan yang tahu. lagi pula aku, Izzati dan Faiz cik organize kannnnnnn :) 


ini ceritanya ada Le Tour De Langkawi (mcm ni ke eja dia) gagah gila dalam hujan lebat sampai baju kurung jangan cakap lah habis payah kuyup semata nak tengok orang naik beskal beskal lalu sambil lambai tangan dekat kite orang kan. dan gigih lah jugak bila selamba jer ponteng kelas Islamic Product. fuyohhh ini gigih ke gagah ha? HAHAHA. eh ini kenangan ni kenangan ni. memang kenangan lepas tu kepala aku tak nak dizzzingggggggggg, flu, demam. agh.


sejujur jujur dalam diri aku. aku terasa dengan statement ni. aghh Monyet kah aku? tak ada sivik punya zazaw buang sampah merata. ubah lah perangai tu zazaw. upss semalam baru terbuang sampah dekat Pasar Malam Sendayan. err nak pergi kutip sekarang lah.


okay ini nama dia Raffi dan kami and the gang. kami gigih dan gagah nak sampai situ dalam bulan puasa dan panas terik. yaALLAH hanya Tuhan yang tahu bertapa penatnya nak sampai situ. ini kan penghujung benua Eropah. eh silap. penghujung Benua Asia. kahkahkah. ini kenangan ni kenangan !


ini pulak classmate aku untuk sem empat tahun dua ribu sebelas. kan satu tahun ada dua sem. memang sengaja jer suruh pakai Pink dengan Purple. biar ikot tema. HAHAHA.


here we go. Pantai Puteri dengan bus Panorama Melaka. alah tak mahal aih. murah saja. rm5 pergi balik kalau tak silap lah kan. ibe tibe jadi pelupa. yer lah ni masa bulan dua kot. wajar aku lupa.


ini pogram anak angkat tu. biasa lah nak interframe lebih si Zayyani ni dengan muncung muncung.
eii apa lah tangkap gambar serupa itu. HAHAHA.



masa ni baru lepas ziarah arwah ayah classmate kita orang. al fatihah. jadi singgah sebentar dekat Perhentian Seremban kalau tak silap lah kan. sebab ada sorang dua nak lepas hajat. yang lain menangkap gambar. eh memang. sempattttttttt jeeee...


ini pun Gathering dengan kawan kawan jugak. berapa banyak Gathering lah kan? ini lepas main bowling dekat Jaya Jusco Seremban Dua lepas tu lepak chill lah sekejap dekat City Park yang ada ikan besar gila boleh?


ha ini makan dia. kan masa 2011 kan Hantu Kak Limah ni kemain box office, tengok 10 kali rasa nak tengok nak tengok lagi kan. so ini lah kami berbekalkan speaker aku. leptop auni. dan externak shila. alah shila nak pink jewwwwwwwwww. n_n


ha ini Sejarah 2011 bila aku pakai baju Koperat KPM BM. madam ugut sapa tak pakai baju koperat hari selasa tak boleh masuk kelas dia. eh seronok pulak bila pakai baju ni dengan seluar. rasa nak sepak bontot orang pun bebas !


ini pun masa Pogram Anak Angkat tu. kau gila aku nak lalu situ? die orang berani lah. aku tak berani. buat terjatuh dalam ikan tu karang. nanyeeeeee. errr seriau mak.


HAHA. gigih dan gagahnya kita orang buat benda ni. nak masuk competition antara mentor katanya. dapat no dua tu okay lah kan? kan? kan? kan??? Pijan dengan Jani paksa aku amek gambar ni. ha. kenangang ni kenangan. hikhikhik



okay ini mereka bajet oversea. perghh gila kau. sumpah Kolej baru aku sejuk nak mampos. ekon tak nak kuat bagi aku mengigil dan berulang ke toilet sepuluh kali ker? aina dan pijan felling felling United Kingdom. padahal Melaka jer pun. kah kah kah. tapi sumpah sejuk weyh !

sangat seronok bila difikirkan balik. 2011 macam macam ada. dapat housemate yang gila best ! dapat batch yang super awesomee ! dapat kawan yang seronok sampai tak terungkap di hati. ada family yang snagat memahami. 2011 for the first time aku naik bot dari Kunci Air Manjung ke macam macam tempat. aku kena naik. kalau tidak Ema kata aku pondan ! sedih gembira semua ada dalam 2011.

dan saat yang tak dapat dilupakan when i feel in love with with with my Geng Lapan or G8. dear G8 i miss you guys so much u___________u


dan dan dan saat yang buat aku tertunggu tunggu untuk akhir tahun ni adalah
EH BILA RESULT AKU NAK SAMPAI NI? TAHUN DEPAN KE? TAHUN 2012 KE BARU NAK SAMPAI?

HAHA. Selamat Tahun Baru 2012. azam aku 2012 biarlah menjadi rahsia aku. alhamdulillah azam 2011 aku ada yang tercapai. 

okay bai :)

6 comments:

Anisa Hang Tuah said...

semuanya kenangan..selamat tahun baru zaw :)

auny aizie said...

let bygone be bygone. Ingat kitorang dalam doa kauu zawwwww :))

Aziah Jamil said...

nak nangis baca post kau zaw :'( RINDUUUUUUU!! T____T love you guys so much!! thanks for making me happy all these time... bahagia saya bersama dengan kamu semua! <3

Botak said...

ok., aku ada perasan 2 3 orang perempuan yang cun dalam pic., cepat kenalkan kat aku., hahahaha., btw, happy new year.. :)

iKhRam said...

2012
sapa tau tahun tu adalah lebih baik bagi kita..!!

barang yg baik jgn dilupa..
buang yg keruh ambil yg jernih..!!

success selalu k?

azalia hjsalleh said...

chumel sgt!
good luck utk result awok nanti