26.3.12

pelupa atau nyanyuk.

assalamualaikum semua. saya kan ada satu penyakit orang muda nyanyuk pelupa letak barang merata kemain macam dah tak boleh nak ubati dah.

aku gemar meletak barang merata. lepas tu nak cari hilang. padahal ada je dekat kawasan sekitar. lupa nyanyuk menguasai diri kan. kalau dekat rumah memang NekPah dengan PnMilah dah sedia nak lepaskan kebegangan bila aku menjerit cari barang hilang guna mulut bukan guna mata.

dekat Kolej masa masa niaga Top- up dulu. nasib baiklah ada in relationship with tu menolong menjaga duit. bersepah sepah duit bila nak cari tak jumpa. terima kasih housemate yang dah faham sangat keknah sedara se Islam die orang ni pelupa dan nyanyuk.

kot lah bila dah kerja ni berkurang sikit sifat penyanyuk tu kan? tak ada sama je. tak berubah. macam makin teruk je. contoh baru baru ni. kehulur kehilir aku cari handphone. nak balik cepat lah katanya. sampai dah marah Am sorokan handphone aku. padahal aku yang letak dekat file drawe Am. bertambah dosa aku u_u

lagi bila nak keluar pergi beli KFC dengan Am, kat Terminal One tu. lalu cabinet helmet terkejut tengok helmet warna putih kita dah tak ada. kelam kabut cari. bila cari cari balik tenangkan hati. rupanya ada dekat kedai Auntie yang jual Sari tu. Loser.u_u kena ceramah dengan Am sekejap

lepas tu bila cari wallet tak jumpa. oh rupanya letak dekat situ. lagi bila cari steppler tak jumpa oh dekat situ. lagi bila letak pen dekat mana oh rupanya atas meja Kakak Kakak ni. teruk nya aku.

tetiba nampak Am tengah pegang wallet aku yang warna purple tu dan letak atas meja aku. tanya Am mana jumpa. dia jawab 'letak merataaaa lagi" kesian nya aku pelupa sampai macam tu. entah mana mana aku sepahkan harta nan satu tu.

the latest one bila cari handphone tak jumpa jumpa. siap dah tuduh Am lagi sekali. mana lah tau kalau dia macam nak gurau gurau kan. sekali rupanya handphone tu tengah charge dekat PC office. Loser lagi sekali. KAH KAH KAH

paling teruk bila terlupa nak isi minyak EnPutih. KAH KAH KAH KAH. nasib sempat sampai Esso. KAH KAH KAH KAH.

kbai :)

10 comments:

butterfly said...

saya pon ade ciri2 macam tu....

pelupa sangat... kadang da tulis pon boleh lupe...

>____<"

chemay said...

chemay pon ada masalah pelupa jugak.
tp tak seteruk miss zamw2 nie haaa.
hehe lepass ni kena try buat latihan math banyak2.
sebab orang cakap kalau buat latihan math,
boleh membantu kuatkan ingatan.
:)

H.S said...

hahah

bila barang dah tak ingat letak mana,mula lah meradang sana sini.samalah kita! HAHA

siapa-siapa yang dekat tu habislah jadi mangsa.

biasanya kalau saya selalu salah letak phone and pin tudung...

Liza Razak said...

saya pon kdg2 ada masalah pelupa mcm ni jugak.yang jadi mangsanya dah tentu handphone..hehe

Botak said...

rasanya biasalah perkara ni., tapi takdelah lupa sampai teruk macam ni., ni dah teruk sangat., perlu diubati.. :D

Titisan Hujan said...

ni nk kena gantung kt leher purse tu....



*ngorat adik??boleh2

ubi said...

am? bofey ea? how cuweet~

Anati Soki said...

zaw! muda lg ko dah nynyok! adeeeeey....

EZAN IDMA said...

ok fine kita sama!

Suhami Ahmad said...

aiyoyooooo....bahayo tu....kono banyak makan kismis