16.4.12

kerenah

assalamualaikum. baik lah aku meletakkan diri aku sebagai penunggang Yamaha Ego S NCQ 86** yang diberi nama EnPutih bucuk bucuk (perlu ke letak details sampai macam tu sekali zaw?) danggg !

apa ingat senang ke nak dapat EnPutih? merentan baru dapat ok. lepas dah dah dapat adew puwleww muwlowtt lowkangg cakap itu ini (ayat rempit) eh hello, sekurang nya gua beli motor ni pakai duit gua. bayar bulan bulan pakai duit gaji gua. dari lu, beli kereta guna duit mak pak lu lepas tu mendabik dada kata kereta tu lu punya. tak sedar diri ke yang setiap bulan mak pak lu yang bayar? ei malu lah sikit brooo. tetiba emo. maaf. kah kah kah

agak niat di hati tu tolong lah kata lukisan aku ni cantik. bukan sekejap sekejap aku buat. dua minggu ok. nasib lah ade cikgu PSV tak bertauliah dalam office ni mengajar macam mana nak lukis. terima kasih Am walaupun aku tahu lukisan ni tak cantik, tapi dia selalu kata cantik. padahal  dia perli. tau dah. dia selalu kata aku tak berseni. *tumbuk muka Am.

mempersembahkan gambar gambar imiginasi penunggang bagi seorang Zazaw. *buka tirai*


situasi pertama apabila dimana aku tengah bawa motor kemain laju tetiba ada kereta tak sabar sabar nak keluar dari simpang. sepatutnya dia yang berhenti. ini aku si pembawa motor comel yang patut berhenti? haah elok lah tu. elok sangat. nasib tak ter excident. baran aku.



orang dah lah lambat nak pergi kerja. ayam burung boleh pulak main terbang paras paras helmet aku. lepas tu burung boleh main bercanda dekat tengah jalan raya. eh hello burung layak nya awak dekat udara je. hewhewhewhew.

 ni lah lagi aku berasap berapi. time time lambat selalu jadi macam ni. nak potong teringat pesanan penaja dekat Teratak Keriangan. tapi selalu nya memang aku potong lah. aku memang selalu berasap kalau pagi pagi orang bawak kereta lori bus stok nak bersiar siar. eh nak bersiar siar pergi lah City Park. heh.
ini pesen kuangjaqqqqqqqq. tau lah awak kereta. saya motor. tapi perlu ke kereta awak yang jenama pung pang pung pang ni jalan tengah tengah ibarat jalan tu awak yang bina? padahal JKR yang bina. tolong lah jangan perasan. saya penat lah hari hari macam ni. lagi kalau perut sakit. pehhhhhhhh



huwaaaaaaaa *menangis* ini lagi satu orang dah lambat, 10 traffic light sepanjang jalan tu tak nak pulak semua warna merah? dapat pulak time hari hujan. lencun baju aku. selalu nya kalau aku bebetul lah emergency kan, nyemanjang lah wehh traffic light ni merah -..-




yang ni baru rempit punya style. berborak dekat tengah jalan raya. kahkahkah ;p perlu ke berborak tengah jalan raya? kawan kawan aku kalau jumpa suara masing masing tak nak guruh lagi. orang pun pandang aku pelik. mesti dia orang ingat aku wempit wempittt. padahal tak pun tau :( kitewww sejatiwwwwwwhh lawhhhhh...

ha macam tu lah kisahnya aku pagi pagi nak pergi kerja. dari 20 minit langsung jadi 30 minit. apa kau ingat tak penat ke bawak motor? penat okay..........

okbai :)

12 comments:

Anonymous said...

jom lumba

d0tbl0gsp0td0tk0m said...

huhuhu... moto dan diri ku.. susah nak dipisahkan.. maklong le.. mat despes....

tapi kan ayam dan burung tu... sama saiz la.. huhuhuhuhu

Bun-Bun-Reyn-Pyon~ said...

hahahaha ^__^
awak awak .
kreatif nya awak !
btw tengok lukisan lukisan awak kan
mengingatkan kita kat satu benda ni larr ~
apa dia eyk ?
hoh !
test JPJ unutk dapat L ,
waaaa , freak gilaa masa jawab tu,
but then , nasib baik la lulus jugak ;)

Bun-Bun-Reyn-Pyon~ said...

*untuk

Ryu on ahsfantasy24.com said...

baru lepas kemalangan motosikal,
huhu gak trauma nak naik motor lagi ^^

syakey said...

overrr gilerrr bass 5 tayar. hahahah

sabawww ye zazawww. jadiww pemandeww berhemahww yewww. ;D

chemay said...

rinduu pulak zaman chemay jadi minah rempit dulu2,
time nak pergi sekolah tu laahh banyak probelm.
padahal dah lambat dah na gi sekolah.
heheh

Suhami Ahmad said...

nasib baik adam hitam atok berjaya membawa atok ke tompek kojo dengan selamat...hik hik

zazaw said...

pakcik dot : mak despetch lah sangat kan. alah pakcik. tu semua ilusi hihihi.

bun-bun : haha. JPJ test adalah mcm. agh tak seronoknyaaaa -..-

ryu : ehehe. sesiapa pn yg excident mesti trauma. kite pun trauma lama jugak dulu. ehehe. tp kena kuatkan hati jugak bawak motor :)

zazaw said...

syakirah : ahaha. kau kena faham itu semua ilusi. aku mana reti melukis :( hewhewhew ;p

chemay : tahu tk pe. kalau pergi sekolah bawak motor gila hebat perrempuan ni. kihkihkih ;p

zazaw said...

atok : ehehe ;p untunglah ada adam hitam

anon : ok jom lumbaaaa

Nienyz Ayub said...

BAPAK ARH ! sakit perut ketawa baca entry kak zaw ny tau .